Nyögvenyelősen, de nyertek a Rozsomákok

Közel 35 fokos melegben is útjára indult a tojás laszti múlthét vasárnap Budapesten. A Jászberényi Rozsomákokat a Budapesti Titánok csapata látta vendégül, a II. kerületi sporttelepen. A nyári meleget, a játékosok a pályán még többnek érezték, egyrészt a felszerelés, másrészt a műfű gumis talaja miatt.

A bemelegítés után pontban 15:00-kor felhangoztak a csapat indulók és megtörtént a kezdőrúgás, amelyet a Rozsomákok végeztek el. A labdát azonban egy kisebb hiba miatt a Titánok visszahordója nem tudta megszelídíteni, így a vendégcsapatból Nagy Péter #7 sikeresen megszerezte a játékszert. A Rozsomákok első drive-ja egyből pontokat hozott a konyhára, ugyanis egy jól eladott trükk után Rusvai Péter #8, mintegy 20 yardot futott egészen az end-zone-ig. Az extra pont sajnos kimaradt, ez már-már mondható Rozsomák betegségnek is. Az állás ezzel 6-0 volt a vendégeknek.

A TD után mindkét csapat csak a középpályán „dulakodott” egymással, egyik részről Piroska Norbert #25 folyamatos labdavesztései miatt, másik részről pedig Titans punt-jai miatt. A második negyed elején a Titans a középső futásokat erőltette, aminek meg is lett az eredménye Radványi András #32 touchdown-t ért el, az XP itt is kimaradt. Az eredmény a félideig már nem változott, így 6-6-tal fordultak a csapatok.

A harmadik negyed első felében folytatódott a középpályán a harc, de eredménye egyik fél részéről sem volt. Aztán jött egy Rozsomák drive, aminek a végén Piroska Norbert #25 egy szélső futással ismét az end-zone-ba jutatta a játékszert, Farkas Gyula #31 XP-je itt is kimaradt, 12-6 a Rozsomák hordának. A hazaiak nem tudtak válaszolni a soron következő drive-jukban, puntra kényszerültek. A Wolverines egy jobb visszahordásnak köszönhetően a félpályáról indulhatott. Néhány jó futással máris ott voltak a cél zóna előtt 1 yarddal, amikor Bábosik Péter #7 egy QB sneak-kel tovább növelte a vezetést, az XP ezúttal sikeres volt, a harmadik negyed végeztével az állás 19-6.

A negyedik negyedben a hazaiak mindent egy lapra feltéve vezették a támadásaikat, melyeket a Rozsomákok védelme rendre kivédekezett. A mérkőzésből csupán 3 perc volt hátra, mikor a jászberényi védők elszámolták magukat, és elmentek egy fake futásra balra, így a Titánok fiatal irányítója Wágner Olivér #15 a jobb oldalon „besétált” a cél területre. A hazaiak egy 2 pontos Extrával próbálkoztak, ahol szintén az irányító futott be a labdával. Az állás ezzel 19-14. A Rozsomákok ezután még megpróbálkoztak 2 futó play-el, de nem vezett eredményre, ezért lepörgették a hátralévő időt. Ezzel véget ért mindkét csapat idei harmadik DIV I-es mérkőzése, a Jászberényi Wolverines ezzel a győzelemmel 2-1-re módosította a mérlegét, míg a Budapest Titans 0-3-mal áll.

Bús Dániel