Fordítani tudott a Wolverines

Bár szinte végig vezetett az Eger Heroes csapata, a Jászberény Wolverines végül fordítani tudott legutóbbi mérkőzésén.

A találkozót, melyet az árvízkárosultak megsegítése jegyében rendezett a jászberényi egyesület a Pro Football Magazinnal és a Magyar Vöröskereszttel összefogva, pénzfeldobás után a vendégek kezdhették kirúgással. A visszahordást követően a Rozsomákok mindössze pár first down megtétele után kénytelenek voltak átengedni a támadás kezdeményezés jogát a Hősöknek, akik első drive-jukat egyből pontokra váltották. Több play sikeres kivédekezése után a hazai védők nem tudták megállítani 1 yard-ról Zsitnyánszki Zoltán (#46) futását, így az Eger máris 6 ponttal gazdagodott, sőt rúgás helyett a 2 pontos futott extra pont jelentette akadályt is sikeresen vették, ami máris 0-8-as vezetést jelentett számukra.

A későbbiekben nyilvánvalóvá vált, hogy a két csapat közt nem lesz óriási különbség a mérkőzés folyamán, és valószínűleg csak pár pont differencia várható valamelyik együttes javára a találkozó végén. Az első és a második negyedben is rendre átvették egymástól a támadójogot a csapatok, vagy a védelmek teljesítettek parádésan, vagy pedig egy-egy hiba kényszerítette megállásra a támadó sorokat. Az irányítók és edzők mindkét oldalon próbálták váltogatni a futó- és passzjátékokat, ennek ellenére pár jobban sikerült play után rendre abbamaradt a mutatott jó játék. Mindezeknek köszönhetően a félidőig az állás nem változott, 8-0-nál vonulhattak öltözőbe a csapatok.

A harmadik játékrészben aztán kicsit fordult a kocka, bár elég sok időnek kellett eltelnie a negyedből, mire végre a Rozsomák-szurkolóknak is visszatérhetett a hite. A Wolverines játékosok talán elkezdtek hinni magukban, és egy szép drive után az ellenfél 25 yard-osán találták magukat. Piroska Norbert (#25) pedig nem hibázott, és ezt a távolságot könnyedén megfutotta, 6 ponthoz juttatva ezzel csapatát. A hazaiaknak az egyenlítéshez be kellett vállalniuk a két pontos extra kísérletet, amit elsőre ugyan megfutott Pintér Dániel (#21), ám ezt holding miatt visszafújták, a második próbálkozást pedig sikeresen állították meg az egriek, így továbbra is vezetésük birtokában kezdhették meg következő támadás sorozatukat (6-8).

Fotók: Gémesi BalázsFotók: Gémesi BalázsEgy nagyon szépen felépített Heroes drive során megállás nélkül haladt előre vendég gárda, first down first down-t követett, ami az eredményezte, hogy hamarosan a hazaiak end zone-jától pár yard-ra találták magukat. Itt igen hosszan időztek a csapatok, közbecsúszott pár büntetés, így végül 1-2 yard-ről 4 kísérlete volt a Hősöknek egy újabb touchdown megszerzésére. A Rozsomák védők azonban nem adták fel, és a sok lehetőség ellenére sikeresen tartották a támadókat a gólvonal túlsó részén. Kicsit beszorulva és igen közel saját end zone-jához támadhatott tehát a Wolverines, és az első három próbálkozásból nem is sikerült kikerülniük a kritikus helyzetből.

Ám ekkor következett egy a tavalyi wild card Hail Mary átadására kísértetiesen hasonlító Bábosik Péter (#4) – Bábosik Dénes (#81) összjáték, amely nagyon hosszú elkapás után Bábosik Dénest már csak nagyjából az ellenfél 10 yard-os vonalán sikerült szerelni. Történt mindez már a negyedik negyedben. A Wolverines játékosok pedig megérezték a vér szagát, a 10 yard-os távolság leküzdésére a hazaiak megint Piroska Norbertet (#25) választották, aki nem okozott csalódást, újabb futott touchdown-jával 12-8-as vezetéshez juttatta csapatát. Az rúgott extra kimaradt, így az állás nem is változott.

A hátralévő kevés idő miatt az egriek mindent egy lapra feltéve passzokkal próbáltak előrehaladni, azonban a nagy kapkodás nem vált előnyükre, és elvesztették a labdát. A Rozsomákok utolsó támadásaikkal sem próbálták meg lepörgetni az időt, támadtak tovább becsülettel, azonban pontok már nem estek a mérkőzésen, így a végeredmény 12-8.

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy több labdavesztés is történt mindkét oldalon, a jászberényiek életét több fumble és sack keserítette meg, valamint interception-t is dobtak, de ugyanúgy az egriek is. Kiegyenlített erők csatáját láthatták a kilátogató nézők, amely csatát végül az elszántabb csapat nyerte meg minimális különbséggel. A Jászberény Wolverines így 3-1-es mérleggel áll az első osztályban, míg az Eger Heroes eredményességi mutatója 2-2-re módosult ezzel a vereséggel. A Rozsomákok július 17-én, szombaton Veszprémbe látogatnak, hogy következő mérkőzésükön a Wildfires csapatával ütközzenek meg.

A jászberényi vezetőség köszöni a Pro Football Magazinnak és a Magyar Vöröskeresztnek a mérkőzés megrendezésében és az árvízkárosultak megsegítésére irányuló gyűjtésben való segítségüket és közreműködésüket, valamint a kilátogató nézőknek az adományokat. Bízunk benne, hogy a befolyt összeg a leginkább rászorultakhoz kerül.

Jászberény Wolverines – Eger Heroes 12 – 8 (0-8, 0-0, 6-0, 6-0)