A Keinekent pereli a Heineken

Nem Heineken: ennyit jelent a Keineken márka, melyet egy svájci sörfőzde dobott piacra, miután megelégelte, hogy a helyi boltokat elárasztotta a holland szesz. A Heineken most perelni próbál.

Obwalden kanton bírója azonnal be is rendelt, pontosabban lefoglalt 1200 üveg Keinekent, és hozzá tartozó söröskorsót, hogy alaposan megvizsgálhassák, valóban márkahamisításról van-e szó.

A Keineken kampánya egyébként a holland söróriás tavalyi felvásárlási lépéseire kívánt válaszolni, amikor is akvirálta a svájci Eichhof sörgyárat, ami tulajdonképpen azt jelentette, hogy az utolsó svájci sörgyár is külföldi kezekbe került - mondta el a német Spiegel magazinnak a kampány vezetője, Conrad Engler.

Augusztus 19-én be is jegyeztették a Keineken márkanevet a svájci szabadalmi hivatalban, és már el is kezdték a főzést, de a svájciaknak még várniuk kell, hogy megkóstolhassák a nedűt, a Heineken ugyanis még aznap beperelte a céget, éjjel a rendőrök pedig lefoglalták a készleteiket.

Engler azonban nincs elkeseredve, szerinte ugyanis a Heineken óriási öngólt rúgott, mikor bíróságra vitte az ügyet, mivel így a média felkapta a hírt, ami rengeteg szimpatizánst vonzott köréjük.