Vereséggel búcsúztak az őszi szezontól

Gyér érdeklődés mellett fogadta vendégét a jászberényi focicsapat szombaton délután, az NB III. Alföld csoportjában. A havas csúszós pálya úgy látszik nem feküdt a berényi alakulatnak, hiszen háromgólos vereséggel búcsúztak az őszi idénytől.

Jász Sport FC - Tisza Volán Szeged 0-3 (0-0)

Tasi Zoltán a következő játékosokat küldte pályára az őszi sorozat utolsó játéknapján:
Papp T. - Lukácsi, Majzik, Székesi, Gulyás - Móczó, Szerencsi, László (Csőke, 70.), Szilágyi (Hájos, 67.), - Vaszicsku (Gacs, 67.), Németh Gy.

A pályán uralkodó körülmények (hó, majd víz, ill. sár) valószínű elvették a kedvét a játékosoknak a focitól, hiszen az első félidőben alig akadt olyan szituáció, amit érdemes volt feljegyezni. Talán azt az egy-egy távoli lövést - mindkét részről (Móczó és Végh) - ami elkerülte a kaput volt érdemes papírra vetni. Illetve volt még egy, az egyik vendégcsatár Beretka megmozdulása, aki lefutotta a hazai védőket, de szerencsére gyenge lövését Papp Tamás hárította.

Ez a tili-toli játék folytatódott a 2. játékrész elején is, majd egy 20 perc elteltével eldőlt a három pont sorsa. Történt ui. hogy egy visszagurított labdát a vendégcsapat egyik hátvédje, Szabó, úgy 14-15 méterről a bal sarokba helyezte, 0-1.
Egy-két perc múlva pedig, egy szegedi szabadrúgás végén, Búzási távolról fejelt a hálóba, 0-2.
A 80. perc tájékán Német Gyula szépíthetett volna, de kisodródva, az oldalhálóba lőtt.
Viszont a vendégek ellentámadása góllal végződött. Ehhez az kellett, hogy Gulyás szabálytalankodjon a tizenhatoson belül. Ez büntetőt eredményezett, amit Végh váltott gólra, 0-3.

Tasi Zoltán szerint az ellenfél remekül kihasználta fizikai fölényét (magasak és robusztusabbak is voltak), minden egyes pontrúgásuk veszélyes volt számukra. Amikor berúgták az első gólt, a berényi fiúk már csak futottak az eredmény után, így megérdemelt győzelmet aratott a szegedi gárda.

Elmondta még, hogy nem elégedett az őszi teljesítménnyel, most a végén volt ugyan egy jó sorozatuk, amit a mai - Tisza Volán elleni - meccsen sikerült elrontani. Annak ellenére, hogy nagyon fiatal az átlag életkor (21-22 év) még tovább folytatják ezt a tendenciát. További játékosokat kívánnak szerepeltetni az ifjúsági csapatból és így szeretnének a télen jól felkészülni a tavaszi szezonra.

Természetesen Váczi Gyulának - a csapat egyik tulajdonosának - is csalódást okoztak a fiúk, és mint azt a mérkőzés után elmondta, sürgősen leülnek társával – Molnár Ferenccel – és megbeszélik a további teendőket, a csapat működtetését illetően.