A postákon szeptember 16-ig vehetők át a magánnyugdíj-pénztári reálhozamok

A magánnyugdíjpénztárak már megindították a kifizetést a tagok részére. Akik másként nem rendelkeztek, azok szeptember 16-ig a Magyar Posta közvetítésével juthatnak a kiutalt összeghez.

A jogszabály szerint a magánnyugdíjpénztáraknak a reálhozam kifizetését legkésőbb 2011. augusztus 31-ig kell feladniuk a jogosultak részére.

Amennyiben a kézbesítés időszakában a volt pénztártag nem tartózkodik lakhelyén, a kifizetések zökkenőmentes teljesítése érdekében a Posta lehetőséget kínál arra, hogy a kiutalt összegeket -– a pénztári utalás időpontjától függetlenül -– 2011. szeptember 16-ig vegyék át a jogosultak, illetve a reálhozam fölvételére maguk helyett meghatalmazottat bízzanak meg (az erre rendszeresített nyomtatványok rendelkezésre állnak a postákon).

A Magyar Posta a szeptember 16-ig át nem vett kifizetéseket köteles visszaküldeni az egyes magánnyugdíjpénztárakhoz. A visszaérkezett összeget a magánnyugdíjpénztárak -– a volt tagnak a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerben létrejövő egyéni számláján történő jóváírás érdekében -– a Nyugdíjbiztosítási Alapnak utalják át.