Sikersorozat a jászsági zsaruknál

A jászsági rendőrök négy nap alatt hét ügyben fogták el az elkövetőket.

Egy nap leforgása alatt sikerült egy Ausztriából ellopott autót megtalálnia a jászsági zsaruknak Jászfényszarun. A 4,5 milliót érő VW Golf mellett a családi ház udvarán található melléképületekben fél tucatnál több gépkocsi bontott alkatrészei is előkerültek. Látszott, hogy itt nagyüzemben folyt a munka. Egy kamionnyi alkatrész és a megtalált személygépkocsi értéke – az elsődleges becslések szerint - megközelíti a 20 millió forintot. A zsaruk gyorsan elfogták a két orgazdasággal gyanúsított fiatal helybéli férfit, akiket őrizetbe vettek és azóta előzetes letartóztatásba helyeztek.

Még ugyanezen a napon érkezett rablásról bejelentés a rendőrség ügyeletére. Egy indiai állampolgár kért segítséget Jásztelekről, akitől két MTB kerékpárt vitt el a rabló. Késsel fenyegette áldozatát, aki persze nem mert ellenkezni és odaadta a kerékpárokat. A rendőrök gyorsan felkutatták a helybéli férfit, aki persze teljesen más történettel állt elő a kerékpárok eredtét illetően. A 30 éves férfit őrizetbe vették, akit azóta a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett.

Kedden igazi sikernapot könyvelhettek el a jászsági bűnüldözők.

Kora délután egy 46 éves jászárokszállási férfi dühöngésének végére sikerült pontot tenniük. A férfi családi vitát követően dühében lapáttal beverte házuk összes ablakát. A dühöngését folytatva gázolajjal telt edényeket majd égő gyufákat dobált a házba. Szerencsére egyik sem kapott lángra. A fiának sikerült kiverni kezéből a sokadik gyufaszálat. A 46 éves családfőt a rendőrök őrizetbe vették, akinek közveszély okozásának kísérlete miatt kell felelnie.

Még kedden este egy közlekedési ellenőrzés során bukott le a 35 éves jászapáti férfi, akinek Mercedesében kábítószert találtak. A járművezetővel szemben alkalmazott gyorsteszt pozitív lett, úgyhogy a zsaruk a gépkocsit is jobbnak látták átvizsgálni. A kábítószer-kereső kutya jelzett is, és egy gyári beépítésű rekeszből - az elsődleges szakvélemény szerint – 50 gramm kokain került elő.

Majdnem ezzel az esettel egy időben egy Jászapátin lévő szórakozóhelyen is kábítószert találtak az egyik pultos táskájában. A 23 éves férfinak kábítószerrel való visszaélés miatt kell majd felelnie.
Még kedden késő este is akadt munkája a zsaruknak. A bűnügyi portyaszolgálatnak sikerült tetten érnie két elkövetőt az egyik lakatlan tanyán. Az elkövetők nem voltak ismeretlenek a rendőrök előtt. Az egyikőjük alig másfél hete szabadult előzetes letartóztatásból, és máris újból rosszban sántikált. Mindketten többszörösen büntetett előéletűek, javarészt vagyon elleni bűncselekmények miatt kellett felelniük korábban. A tanyát szinte teljesen felforgatták az elkövetők, mikor a rendőrök rajtuk csaptak.
A 45 és 46 éves férfit őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

A sikerszériához hozzátartozik, hogy szerdán este egy fiatalkorú, többszörösen körözött személyt is sikerült „begyűjtenie” a rendőröknek, akit az egyik nagyáruház parkolójában ellenőriztek és csíptek fülön. A 16 éves fiút előállították a rendőrségre, aki kihallgatása során elismert négy betöréses lopást, melyet a közelmúltban Jászapátin és Jászberényben követett el.