Demján maradt a leggazdagabb

Százötven milliárd forintos vagyonával idén is Demján Sándor vezeti azt a 100 leggazdagabb magyart felvonultató listát, melyet kilencedik alkalommal jelentet meg a Napi Gazdaság.

Ezek szerint a leggazdagabb magyar a korábbi évekhez hasonlóan Demján Sándor, akinek 150 milliárdosra becsülik vagyonát a Napi szerkesztői. Ez az érték nagyjából 7%-os pluszt jelent a tavalyi év ugyanezen kiadványában szereplő összeghez képest, azonban jócskán elmarad a 2008-as 300 milliárdos becsléstől.

Az idei listán másodiknak Csányi Sándor OTP-vezér futott be, a harmadik hely pedig Várszegi Gáboré lett. A lista első tíz helyezettjéhez hasonlóan mindketten jelentős vagyongyarapodást értek el 2009-hez képest, amely nem meglepő, ha figyelembe vesszük a jelenlegi és a tavalyi év hasonló időszakának részvényárfolyamai közötti különbségeket.

Az idei százas listán a belépési küszöb 4,3 milliárd forint volt, mely több mint a kétszerese az ezen a héten megnyerhető 2,03 milliárd forintos ötös lottó főnyereménynek. A kiadványból az országos összesítés mellett idén is meg lehet majd tudni, hogy kik Nyugat-, Kelet-, Közép- és Dél-Magyarország leggazdagabbjai, és mekkora vagyon felett rendelkeznek.