III. BSI Balaton szupermarton

2010. márc. 18-án, csütörtökön 11 órakor elrajtolt több mint 600 fős futókaraván, azaz a III. BSI Balaton szupermarton mezőnye, melynek idén is voltak jászberényi résztvevői.

A már ismert Jászberény Futászai / Járomi Béla/Főnök/, Bartóki József/Tóki/, Demeter Gábor/Duka/, Kocza István /Pitzu/ mellé a Parlament SE csatlakozott, mely a következő csapattagokból állt: Dr. Gedei József polgármester úr, Szántai Attila vállalkozó, Gyurcsány Ferenc és Gusztus Péter országgyűlési képviselők. A négyfős csapatok versenyébe nevezett be a két csapat, itt három szakaszra oszlik minden nap a táv, mindenkinek van tehát egy pihenőnapja.

A futók remek hangulatban és gyönyörű tavaszi időben vágtak neki a 4 napos Balaton körüli futóversenynek, valamint a rájuk váró 195 km-nek. Siófok és Fonyód között 46.7 km-t tettek meg a Balaton partján haladva. Futás közben nem lehet unatkozni. Ha valaki szereti a futást, szereti a magyar tájakat, akkor biztosan nem fog unatkozni. Az első nap a futászok csapata abszolút helyezése 12-dik, kategóriában a 8-dik, a Parlament SE abszolút 22-dik kategóriában 13. helyen végzett. A négynapos verseny leghosszabb szakaszát a második nap Fonyódon kezdték meg a futók. Ezen a napon a mezőny már átér a Balaton északi partjára, hiszen a Szigligeti vár alatti célban fejezik be a napi szakaszt. Itt már 18 C-os hőmérséklet fogadta a célba érkezőket. A mai szakasz eredményei:

Jászberényi Futászok: 4:19:19, abszolút helyezése 16-dik, kategória 10, a Parlament SE: 4:40.07 abszolút 27-dik, kategóriában 13-dik. A várlábánál a borpincében elfogyasztottunk egy pohár bort, amit mindenki megérdemelt.

A harmadik napon 20-án Badacsonyból folytatta a mezőny a futást, az időjárás továbbra is kedvező arcát mutatta. A nap csillogása a víztükrön, a Balaton felvidék és az egész tó környezete gyönyörű. Ráadásul a sok külső pozitív zaj - mint a csapattársak futótársak bíztatása vagy a futó cipők dobbanása - nem hagyja az embert, hogy unatkozzon. Ez volt eddig a legmelegebb és a nem kevésbé szeles napunk. Az északi part dimbes-dombos részein a résztvevőkre 43,6 km-es Balatonfüredi cél várt. A futászok: 3:29:44, abszolút 16, kategória 10, Parlament SE 3:32:49 abszolút 23, kategóriában 15-dikek lettek.

A negyedik szakaszon, vasárnap a résztvevőkre 52,1km várt. Balatonfüredről-Siófokig futottak az indulók. Reggel a Tagore sétányról volt az utolsó rajt. Az aranyparton várt minket a cél, ahonnan csütörtökön rajtolt el a mezőny. A mai napi eredményeink: Futászok: 4:01:19, abszolút helyezés 9, kategóriában 5-dik. A Parlament SE 4:20:20. abszolút 21-dik, kategóriában 14-dik.

A versenyen 60 férfi csapat indult. A futászok összidő:15:33:16, abszolút helyezésük a 13-dik, kategóriai helyezésük 41 csapatból a 8-dik hely. A Parlament SE 16:30:18 perc, abszolút 23-dik, kategóriában 15-dikek lettek. . A beérkezés, a táv- és önmagunk leküzdése óriási öröm, de van, hogy azon gondolkozunk, mi lesz a következő verseny. Vannak, akik az eredményességre mennek. Nekünk a célba érés, a teljesítés a lényeg és az, hogy közben élvezzük a futást.

Az élmények, a mozgás öröme, az egészséges életmód, a futótársak és a barátok motivációi. Igaza van a görögöknek: “Ép testben, ép lélek!” Aki sosem sportolt, nem érezte a sport “ízét” az nem tudja, hogy mit veszít. A két csapat sikeresen zárta az idei első versenyt.

Találkozunk 2012-ben is a 4. Balaton szupermaratonon. Ha kedvet érzel futásra, gyere és fuss velünk a 25. Vivicitta városvédő futóversenyen.

A futók ezúton is köszönik támogatóik segítségét: Jászberény Város Önkormányzata Egészségügyi és Sportbizottságának, Red-Scorpions Security Kft, Jász-plasztik Kft, Gyöngyösi úti Szuperinfó segítségét.

Járomi Béla

A Parlament SE: Gusztos Péter, Gyurcsány Ferenc, Gedei József, Szántai AttilaA Parlament SE: Gusztos Péter, Gyurcsány Ferenc, Gedei József, Szántai Attila


Jászberény Futászai:  Járomi Béla /Főnök/,Kocza István /Pitzu/ , Demeter Gábor /Duka/, Bartóki József /Tóki/Jászberény Futászai: Járomi Béla /Főnök/,Kocza István /Pitzu/ , Demeter Gábor /Duka/, Bartóki József /Tóki/