Jászberény nyerte a jászsági rangadót

Feltűnően sokan, mintegy 300 –an tekintették meg szombaton délután az NB III. Alföld csoportjának egyik rangadóját, nevezetesen a Jászberény – Jánoshida labdarúgó mérkőzést. Azért a „rangadó” jelző, mert minkét gárda a táblázat alján foglalt helyet. Ma délutáni győzelmével a berényi gárda – ha nem is sokat, de - javított pozícióján.

Jász Sport FC - Jánoshida 2-1 (1-0)

Jászberény: Papp T. - Szerencsi, MAJZIK, Székesi, Gulyás - Németh N. (László, 65.), Móczó, Bárkányi, Hájos (Szilágyi, 53.), - Német Gy. (Tóth, 75.), VASZICSKU.

Jánoshida: ULVICZKI - Eszes B., Balogh, Rontó, Kun (Gömöri, 74.) - PELLES, Fülöp, Nagy A., Palik (Ábel, 46.), - Orlóczki, NAGY G.

Az első félidő – hasonlóan a többi hazai mérkőzéshez – kissé „álmosra” sikeredett. Az álomból Rontó ébresztette fel Tasi Zoltán legénységét, amikor egy kontratámadás végén, a tizenhatos sarkáról mellé lőtt.
Egy negyedóra elteltével aztán, Német Gyula is jó helyzetbe került, lövés helyett azonban középre gurított, de a védők mentettek Vaszicsku elől. Mintegy két perc után, ismét Vaszicsku kezében, helyesebben „fejében” volt a vezető gól, ám Móczó beadását nagy helyzetben, a kapu előtt keresztben fejelte el.
A 30. perc tájékán Német Gyula lefordult védőjéről, de 14 méteres lövése a kapu fölé szállt. Két perccel később pedig a védők mentettek szögletre Német elöl.
A 34. percben aztán vezetéshez jutott a berényi alakulat. Történt ui. hogy egy átadás után Móczó le akarta venni a labdát, de egy vendég védő letalpalta. Mivel mindez, a büntető területen belül történt, Kőrösi János játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőnek Majzik futott neki, jobb alsó sarokba tartó lövését azonban Ulviczki bravúrral kiütötte, de az ismétlésnél már Majzik nem hibázott, 1-0.

A 2. játékrészben, mintha jobban „csipkedték” volna magukat a fiúk, mindkét részről. Először Pelles szabadrúgását tolta a mezőnybe Papp Tamás. Majd a 67. percben ismét Majzik szorgoskodott azon, hogy kettő gól legyen a két csapat közti különbség. Átadását Vaszicsku nagy nehezen megkaparintotta, majd hat méterről a kapuba helyezte a játékszert, 2-0.
A 74. percben ismét Vaszicsku veszélyeztetett, ám 14 méterről leadott lövése a kapu mellé szállt. Rá három percre a vendégek is válaszoltak a hazai helyzetekre, ami góllal végződött. Egy kapu elé ívelt labdát, a csereként beállt Ábel helyezte a jobb sarokba, 2-1.
A szépítő gól felhozta a vendégcsapatot, több helyzetük is volt, ám ezeket már nem tudták gólra váltani, így maradt az egy gólos hazai győzelem.

Jó volt látni, hogy a jászsági rangadóra milyen sokan voltak kíváncsiak, főleg a vendég drukkereknek köszönhető a nagyobb létszám. Milyen jó lett volna, ha a játék is ehhez igazodott volna, azaz szebbnél szebb, támadásokkal hozták volna lázba a publikumot a két csapat játékosai. Ez egyenlőre elmaradt. Legfrappánsabban Tasi Zoltán adott választ felvetésemre: …. „ semmi másnak nem tudunk örülni, csak a három pontnak, de ez nagyon kellett!”…….

Jövő vasárnap Szabó Imréék Szarvasra utaznak, a berényi alakulatra pedig a „kis” MÁV” vár Szolnokon. Biztos jó hangulatban készülnek a megyei összecsapásra, hiszen a régi-új edző, Simon Antal győzelemre vezette a „nagyokat” (2-1) a nagy múltú MTK ellen.