Egerben is „bennük maradt” a hazai kiütés ….

Öt kezdőemberét kellett nélkülöznie Jászberény NB III-as labdarúgó csapatának az utolsó előtti fellépésen Egerben. Ennek meg is lett az „eredménye” hiszen a berényi focisták sima vereséggel távoztak Dobó városából.

Az öt játékost nélkülöző gárda a következő összeállításban maradt alul Egerben:
Tövisháti – Gulyás, Bárkányi, Krajcsek, Pomázi – Móczó, Német (Gál), Tatár, Simon (Szilágyi) – Csőke, Hamar.

Az összeállításból kitűnik az öt hiányzó, vagyis Papp Tamás és Székesi kiállítás miatt, Vaszicsku, Lukácsi és László Krisztián pedig sérülés miatt nem állt csapata rendelkezésére.

Az első fél órában még egyenrangú ellenfélként futballoztak a berényi fiúk, ám ezt követően egy beadott labdát a házigazdák csatára öt méterről fejjel helyezte a kapuba, 1-0. A 45. percben aztán megismétlődött a jászberényi térfélen a kapu előtti jelenet, csak most a másik oldalról szállt a labda Bardi fejére, onnan meg a kapuba, 2-0. Mindkét esetben Tövisháti és a berényi védők késlekedése okozta a háló megzörrenését.

A 2. játékrész ott folytatódott ahol az első abba maradt, vagyis az történt a pályán, amit az egri legények akartak. A berényi alakulat alig-alig veszélyeztetett, ha ezt tették is, mindig helyén volt a hazaiak portása Illyés, vagy a védők akadályozták meg Hamarékat a gólszerzésben. Nem így a másik oldalon, ott ui. ismét Tövisházi kapujában táncolt a labda a 70. perc tájékán, 3-0. Öt perccel később Gulyás Laci mondott valamit a játékvezetőnek, aki a megjegyzését „zokon vette” és felmutatta neki a 2. sárga lapot, amit természetesen követett a piros is, így a csapatkapitány mehetett zuhanyozni. A végeredményt (4-0) a vendéglátók a befejezés előtt két perccel állították be.

Eger FC – Jász Sport FC 4-0 (2-0)

Pesti József edző szerint nagy hátrány volt számukra az – elején említett – öt focista pótlásra, hiszen olyan játékosokkal volt kénytelen helyettesítésükről gondoskodni, akik eddig csak epizód szerephez jutottak. Így – nagyon kellemetlen – de nem csoda, a három pont elvesztése.
A jövő hétvégén az utolsó fordulót bonyolítják az NB III-ban, amikor a 2. helyezett, Maglód vendégeskedik majd Jászberényben. Sajnos sok jóra nem számíthatunk akkor sem, hiszen Gulyás Laci biztos nem játszik majd, a múlthéten kiállítottak sorsáról kedden döntenek, a sérültek pedig vagy felgyógyulnak, vagy nem, az utolsó csatára.