Hatos meccs, háromnál térfél cserével

Ezt a szlogent valamikor régen a grundokon volt szokás mondani, amikor két gárda leállt egymással focizni és ilyen formában határozták meg az összecsapás időtartamát. Sajnos ez a mondás a szombati NB III-as labdarúgó mérkőzésre is igaz volt. Az időtartam ugyan a szokásos, azaz 90 perc volt, a baj csak az, hogy azt a bizonyos 6-ost, nem mi rúgtuk, hanem mi kaptuk...

Rossz előjelekkel indultak a berényi focisták Maglódra, hiszen az influenza nyomai nem tűntek el nyomtalanul, (mint emlékezetes előző heti meccs is épp e miatt maradt el), továbbá maradtak sérülések is, (pl. Lukácsi csak 20 percet vállalt) ill. piros lap miatt, Hamar sem léphetett pályára. Ettől függetlenül egy tisztes helytállásra számítottunk. Tévedtünk.

Negyedóra elteltével ui. már 2-0-ra vezetett a hazai csapat, mindkétszer szöglet után rezdült meg Papp hálója. A 20. perc táján Vidra válaszolhatott volna, ám a kapusba lőtte a labdát. A félidő vége felé is Ő veszélyeztetett, de lerántották, azonban a játékvezető sípja, néma maradt. Pesti József edző szerint a kispadról ez bizony 11- esnek látszott. Mint ahogy lesnek látszott a 3. bekapott gól is, az asszisztens szerint azonban nem látta okát a zászló felemelésének.

Gulyás Lacinak volt egy biztató szabadrúgása, ami kapufáról került a kapu elé, de nem volt aki azt a hálóba pöckölje. Volt viszont a vendéglátók között pl. Horváth, aki a kapufáról lepattanó labdát a hálóba fejelte és ezzel négyre növelte csapata előnyét. Kaptunk még egy újabb fejesgólt 5-0, majd a hazai gólfesztiválon az utolsó percre is jutott egy találat, ez volt a hatodik.

Maglód – Jász Sport FC 6-0 (3-0)

A jászberényi gárda összeállítása a következő volt Maglódon:
Papp – Krajcsek, Farkas, Gulyás, Lukácsi (Németh 20.) – Móczó, Bárkányi, László, Vidra (Árpás 70.), – Vaszicsku, Szilágyi.

Pesti József edző szerint ez az a meccs volt, ahol a hazai csapatnak minden, a vendégeknek pedig, semmi sem sikerült. Több berényi játékos kritikán aluli játékot nyújtott. Vaszicsku teljesítményén látszott a gyöngyösi sérülés nyomai (mintegy 4 cm-es mély sebet ejtettek az arcán). Továbbá Vidra és Móczó sem azt nyújtotta, amit edzője megszokott tőlük, így az ilyen arányú vereség is megérdemeltnek tűnik a mester szerint.

Javítani szerdán du. 13 órakor kezdődő Eger elleni hazai meccsen lehet. Mint ismeretes a múlt héten elmaradt mérkőzést pótolják ekkor.

Fotók: Pesti JózsefFotók: Pesti József