Vereség az első játéknapon

Megkezdődött a pontvadászat a labdarúgó NB III –ban is. A berényi futballcsapat – amit már korábban jeleztünk – Csepelen kezdte meg az őszi szezont. Sajnos a rajt vereséggel kezdődött, hiszen csak az első félidőben volt „partiban” a berényi alakulat.

Csepel – Jász Sport FC 3-1 (1-1)

Tasi Zoltán edző, a következő 11 játékossal kezdte meg az őszi menetelést:
Papp T. – Vaszicsku, Bárkányi, Majzik, Lukácsi – Móczó, László, Székesi, Gulyás – Molnár, Német Gy. Csereként szerepelt: Szilágyi, Németh N. és Hájas.

Álmosan kezdődött a mérkőzés legalábbis a berényi fiúk számára, amit kis is használt a hazai támadósor, és több helyzetet kidolgozott. A 7. perc tájékán, a középpályán eladott labdát a csepeliek beívelték a kifelé mozduló védők mögé és máris 1-0.

Lassan - lassan a jászsági legénység is „felébredt” így kiegyenlítettebb lett a játék, ami az eredményben is megmutatkozott. A 29. percben a vendéglátók kapusa aláfutott egy labdának, Molnár Balázs résen volt és nem hibázott, 1-1.

Folytatódtak a berényi támadások, két ziccerünk is volt, ám egyiket sem sikerült gólra váltani. Veszélyes helyzetet teremtettek viszont a hazaiak, aminek szomorú dolog lett a vége. Történt ui. hogy – ismét – a védelem mögé beívelt labdára rárajtolt a csepeliek egyik csatára, akit Majzik szabálytalanul szerelt a 16-os vonala előtt. A játékvezető – mivel gólhelyzetben buktatott – azonnal zuhanyozni küldte a berényi védőt.

A 2. félidő elején – az emberelőny tudatában – még bátrabbak lettek a hazaiak, több helyzetük is volt és öt perc elteltével meg is zörgették Papp Tamás hálóját. Lekupírozták ui. az első gól előtti helyzetet, vagyis a védők mögé beívelt labdát, a résen lévő csepeli játékos a hálóba juttatta 2-1.
Természetesen Tasi Zoltán „fiai” ismét szerettek volna egyenlíteni, több támadást is vezettek, – de mint ilyenkor lenni szokott – az egyik támadásuk után a megszerzett labdával lekontrázták védelmünket és így a 68. perc környékén 3-1 –et mutatott az eredményjelző tábla. A 88. percben Hájas Norbi „lábában volt” a szépítés, egyedül lépett ki a védők közül, ám ordító helyzetben a kapu mellé gurított a fiatal játékos.

Tasi Zoltán szerint egy jó csapattól kapott ki a jászsági legénység. Megérdemelten győztek a hazaiak, mert a berényi fiúk nem azt játszották, amit tudnak. A Jász Sport FC edzője reméli, hogy a jövő szombaton – hazai környezetben – kiköszörülik a csorbát.

Ez nem lesz egyszerű dolog, mert a „kis” Kecskemét állítólag nem egy rossz csapat.