Kiütéses győzelem Szarvason, balhé Szabadkígyóson

Jánoshida múltheti győzelméből sejteni lehetett, hogy a jászberényi focistáknak is lesz keresni valójuk Szarvason. De azt azért senki nem gondolta, hogy ÖT gólt sikerül majd a házigazdák hálójába varázsolni.

Szarvas – Jász Sport FC 1-5 (0-2)

Jászberény: Papp T. - Lukácsi, Majzik, Székesi, Gulyás, - Móczó, Bárkányi, László, Molnár (Szilágyi, 65.), - VASZICSKU, Német (Tóth 70.) (Hájos 74.).

A mérkőzés elején még nem lehetett sejteni, hogy nagyarányú győzelem lesz a végén, bár kezdeményezőként lépett fel a jászsági alakulat Szarvason. Ennek egy negyedóra leteltével aztán az lett a vége, hogy megzörrent a házigazdák hálója. Vaszicsku 14-15 méteres lövése ui. a jobb alsó sarokban kötött ki, 0-1.
Szerencsére a 2. gól is a berényi focisták nevéhez fűződik. Ekkor Gulyás baloldalról beadta a labdát Móczónak, aki középre adott, és az érkező Német Gyula a kapuba talált, 0-2. Így nyugodtan tölthették pihenőjüket a jászsági legények.
Nem lehettek nyugodtak viszont a 2. játékrész elején, hiszen a vendégcsapat egyik csatára Bány, éles szögből a bal alsó sarokba lőtt, 1-2. Ezután volt még több meleg pillanat, de szerencsére gól nem született belőle. Született viszont a 60. perc tájékán, amikor a nagy kedvvel játszó Vaszicsku több védő után a kapust is elfektetve, lőtte a berényi csapat újabb gólját, 1-3.
Két perccel később Móczó elviharzott a jobb oldalon, majd a tizenhatoson belülről nagy gólt lőtt, 1-4. Kicsit később, az „I” –re a pontot Szilágyi tette fel, amikor közel az alapvonalhoz a kapust megtréfálva, okos gólt lőtt, 1-5.

Tasi Zoltán edző nagyon örült a 3 pontnak és az öt rúgott gólnak. Elmondása szerint, 1-2 –nél volt egy kis bizonytalanság a csapatnál, de az is hozzátette, hogyha ha minden helyzetet gólra váltanak fiai, akár két számjegyű is lehetett volna a győzelmük. Mindenesetre ez az 5-1 –es idegenbeli győzelem magáért beszél. Hozzá tette még, hogy most már a hazai közönséget is szeretnék gólokkal kiszolgálni és reméli, hogy szombaton Szabadkígyós ellen így is lesz.

Ha már Szabadkígyóst említette Tasi Zoltán, kibővíteném a következőkkel, amit Szabó Imre a hidai focisták mestere mondott el. (Kígyóson játszottak ma, mindig „ők adják az ellenfelet” a sorsolás szerint) Nos, a 2. félidő 67. percében (2-0 -ás hazai vezetésnél) Ulviczki Attila a Jánoshida kapusa hosszan kifutva szabálytalanul szerelt egy hazai csatárt. Udvarias fiú lévén kiment a labdáért az oldalvonalhoz vesztére, mert egy néző elkapta Őt. Attila bevonszolta a pályára de nem járt jobban, mert követte őket vagy 10-15 néző, és jó helyben hagyták a hidaiak portását. Természetesen a játékvezető lefújta a meccset. Szabó Imre elmondta még, hogy szerencsére nem súlyos a verés, nem kellett és reméli, ezután sem kell orvoshoz mennie, bár az oldalbordák környéke egy kicsit még sajog Attilának.

„Viharsarok”. Ezzel a jelzővel szokták illetni a Békés megyei településeket, ami emlékeim szerint még az 1800 évek végétől ragadt rá erre a vidékre (békéscsabai csendőrsortűz, gyomai sortűz stb.) A környék lakói mindig is lázadóbbak voltak az átlagnál, úgy látszik még napjainkban is. De ennyire?!