Kilenc fő ellen sem ment

Ma délután (okt. 12.) egy elmaradt labdarúgó mérkőzést pótoltak Jászberényben. A vendégcsapat nem igazán jól rajtolt az NB III –ban, így joggal várták a szurkolók a hazai sikert. Sajnos a fiúk adósak maradtak a jó játékkal és csak egy döntetlenre futotta erejükből.

Jász Sport FC – Hódmezővásárhely 1-1 (0-1)

A mérkőzésre Tasi Zoltán edző a következő játékosokat küldte pályára:
Papp T. - Vaszicsku, Székesi, Bárkányi, Gulyás, - Móczó, Szerencsi, Lukácsi, Németh N. - Tóth M., Németh Gy. Csere: Szilágyi, Gacs.

Langyos, gyenge játék után, negyedóra elteltével meglepetésére, megzördült a hazai háló. Egy védelmi hibát kihasználva Bata talált Papp Tamás kapujába, 0-1.
A 25. perc tájékán ember előnyhöz jutott a hazai gárda, miután a játékvezető 2. sárga lap után, kiállított egy vendégjátékost. Sokan azt gondolták, hogy eljött az idő lehet egyenlíteni, majd magunk javára fordítani az eredményt. Lehet, hogy a fiúk nem szoktak hozzá a hét eleji mérkőzéshez, hiszen nem tudtak valamire való támadást vezetni, majd mattolni a vendégportást. Persze helyzet nélkül nem is lehet, az meg nem volt.
A 2. játékrészben sem nagyon változott a játék képe, szórványos erőtlen támadásokat vezetett a hazai csaptat, majd aztán végre Móczó megelégelte a dolgot és a 60. percben egy távoli lövéssel egyenlített, 1-1.
Nem sokkal később, ismét az ellenfél szerezhetett volna gólt, ám szerencsére mellé rúgta a büntetőt a vásárhelyi játékos. A játékvezető ismét adott egy sanszot Tasi Zoltán gárdájának, hiszen másodszor is előrántotta a piros lapot (egyébként jogosan) és még egy vendégjátékos mehetett zuhanyozni. Jégkorongban, vízilabdában, kézilabdában ilyenkor kötelező gólt szerezni. De úgy látszik ez focipályán nem megy, legalábbis a berényi fiúknak biztos, hogy nem sikerült ezen a délutánon. Így maradt az 1-1-es szégyenletes végeredmény.
Ezt a kemény jelzőt annak tudatában írom, hogy nem lehetett látni a „tüzet” a fiúkon, elképzelés nélküli játékot produkáltak, így helyzetük sem igazán adódott. Tasi Zoltán sem dicsérte meg őket a meccs után, mert valahogy így fogalmazott …”az a csapat, amelyik kilenc embernek nem tud gólt rúgni, nem érdemel győzelmet” ….. Bizony, bizony a mester helyesen fogalmazott. Egyik ismerősöm pedig még azt tette hozzá, hogy Ő úgy látta, volt olyan játékos, aki meg sem izzadt!

Pedig igencsak itt lesz az ideje magasabb sebességre kapcsolni, és jó játékkal kirukkolni. Erre legközelebb szombaton, Gyulán lesz lehetőség, ui. ott vendégszerepel a berényi együttes. Sajnos (ezt is le kell írnom) kiesési rangadót játszik, hiszen mindkét csapatnak 6-6 pontja van, azaz csak eggyel több mint az utánuk állónak. Íme a hátsó alakzat: