Elhoztak egy pontot Tökölről

Ismerős környezetben focizhattak a Jász Sport FC „öregebb” tagjai, hiszen az NB II-es időkben már találkozott egymással a két csapat. Az emlékek sem rosszak, a tököli focipályával kapcsolatban, ui. egyik alkalommal sem szenvedtek vereséget. Az elmúlt időkben egy döntetlent és egy győzelmet írtak csapatunk neve mellé, most ezt egy újabb X-el egészíthetjük ki.

Tököl – Jász Sport FC 2-2 (1-1)

Tasi Zoltán a következő játékosokkal harcoltatta ki az igen értékes egy pontot:
Papp T. – Szerencsi, Majzik, Bárkányi, Gulyás – Móczó, László, Székesi, Szilágyi – Molnár, Német Gy. Csereként szerepelt: Csőke, Hájas és Tóth M.

Jól kezdek a berényi fiúk, kontrából veszélyes támadásokat vezettek, de nem sikerült a hálóba juttatniuk a játékszert. Pedig adódott egy „11-es gyanús” helyzet is, de a játékvezető nem így látta. Több helyzet kimaradt tehát, viszont a vezetést a hazaiak szerezték meg a 33. percben. Egy ártalmatlannak tűnő szabálytalanság után, a pontrúgást követő beívelést fejjel juttatták Papp Tamás hálójába, 1-0. Szerencsére nem csüggedtek „fiaink” és sikerült egyenlíteni a 41. percben. Ekkor Szilágyi „forintos” labdájával Majzik kiugrott a baloldalon, nagyszerűen ívelt középre és Molnár nem hibázott, 1-1.

A szünet után a hazaiak kezdeményeztek többet és az 57. percben egy középen eladott labdából kilépett csatáruk és ismét vezetéshez juttatta csapatát, 2-1. Szerencsére erre is tudtunk válaszolni. Ez a jelenet a 73. percben történt és – az időközben becserélt – Tóth Márk nevéhez fűződik, aki nagyszerű egyéni akció után állította be a 2-2-es végeredményt.

Tasi Zoltán a mérkőzés után (hazafelé utazóban) elmondta, hogy egy jó csapat ellen játszottak ezúttal jól. Ha egy kis szerencséjük van, és pontosabban fejezik be kontráikat, akkor talán három ponttal térhettek volna haza.

Azt gondolom elégedettek lehetünk az egy ponttal is, hiszen az előző két meccsen csak egyetlen egy gólt kaptak vendéglátóink, mi pedig kettőt rúgtunk nekik. Ez a döntetlen azt is jelentheti, hogy ha holnap (vasárnap) győz a „kis” Szolnok Szeged ellen, a tököliek lecsúsznak a tabella tetejéről.

Folytatás a jövő szombaton, amikor Dabas focistái látogatnak a Jászság fővárosába. Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy az a meccs már 16,30 –kor kezdődik majd.