Egy pontot hoztak Gyuláról

Az NB III. Alföld csoportjában a 9. fordulóban, Gyulán szerepelt Jászberény labdarúgó csapata. A múltheti hazai döntetlen után, idegenből is egy pontot hoztak haza a fiúk.

Gyula - Jász Sport FC 2-2 (1-2)

A mérkőzés befejeztével, amikor buszra szállt a berényi alakulat, akkor tárcsáztam Tasi Zoltánt a csapat edzőjét, Ő mondta el, hogyan is született a döntetlen eredmény Gyulán.

- Győzelmi reményekkel indultunk Berényből, hiszen szerettük volna kiköszörülni a csorbát. Itt természetesen a keddi hazai 1-1-re gondolok, amit Hódmezővásárhely ellen produkáltunk. Jól is kezdődött számunkra a mérkőzés, hiszen a 10. perc tájékán Németh Norbi egy jobboldali támadás után betalált a hazaiak kapujába, 0-1. A folytatás is remekül sikerült, hiszen növeltük előnyünket, amikor Majzik Berci egy szöglet után fejelt kapura, azt kiütötte a gyulai kapus, ám Német Gyula résen volt és máris két góllal vezettünk.
- Ezután érthetetlen módon visszavettek a fiúk a lendületből és sok felesleges szabálytalansággal tördelték meg a hazaiak egyre nagyobb szorongatását. Ez nem is lett volna olyan nagy baj, csak tudvalévő, hogy egy szabadrúgás mindig nagy veszélyt jelenthet a kapura. Sajnos így is lett, a veszély végzetesre sikeredett. Az első félidőből egy perc lehetett hátra, amikor egy kapu előtti lepattanó labdát bevágtak a hálónkba, 1-2.
- A szünetben próbáltuk rendezni a sorokat, de ezt tették a vendéglátók is, meg szerintem mintha a játékvezetők sem álltak volna mindig a helyzet magaslatán. Ezt főleg akkor éreztem, amikor a büntető területen belül, két hazai játékos elesett a földön, a sípmester messzebb volt az esettől és a nagy koppanást, vagy a puffanást hallván, a 11-es pontra mutatott. Ezt kihasználták a gyulaiak és máris 2-2 –re alakult az eredmény. Ezután újra mi kezdeményeztünk többet, helyzetünk is volt, ám ezeket már nem sikerült gólra váltani – mondata el Tasi Zoltán.

A szakvezető még azt is hozzátette, hogy jobban játszott csapata, - mint kedden - és ezúttal lelkesebbek is voltak. Ez is és minden idegenbeli döntetlen jó, csak a hazai mérlegen kellene sokat javítaniuk és akkor sokkal elégedettebb lenne.

Nos ezzel a jövő szombaton lehet kirukkolni, hiszen egy jászsági (de jó is ezt leírni) rangadóra várják a jánoshidai focistákat Tasi Zoltánék és mindenképpen győzni szeretnének. Szinte tudvalévő, hogy Szabó Imre a hidai csapat mestere ugyanezt szeretné, ezért igen érdekes összecsapás elé nézünk. Remélhetőleg a mérkőzés után is ezt írhatom majd.