Alföld csoportban megyénk NB III-as csapatai …

A „csonka” Alföld csoportba kapott besorolást megyénk négy NB III –as labdarúgó csapata, nevezetesen a: Szolnoki Spartacus, Szolnoki MÁV II., Jánoshida és a jászberényi illetőségű Jász Sport FC. Ez kedden látott napvilágot, amikor az MLSZ elkészítette a csoportbeosztásokat az NB III-as bajnokságra vonatkozóan.

A pontosság kedvéért, íme a teljes lista:

Csepel FC (Budapest)
Dabas FC (Pest)
Gyula TFC (Békés)
Hódmezővásárhely FC (Csongrád)
Jánoshida SE (JNSzolnok)
Jász Sport FC Kft (JNSzolnok)
Kecskeméti TE II (Bács-Kk)
Kisteleki TE (Csongrád)
Szabadkígyós SzSC (Békés)
Szarvas FC (Békés)
Szolnoki MÁV FC Kft II (JNSzolnok)
Szolnoki Spartacus (JNSzolnok)
Tisza Volán SC /Szeged (Csongrád)
Tököl VSK (Pest)
Újbuda L Kft (Budapest)

Sajnos ez nem igazán kedvező számunkra, hiszen első látásra sokkal többet kell majd utazni, mint focizni. Ugyanis csonka lett a csoport, vagyis eggyel kevesebb az ellenfél, viszont nagyobbak a távolságok. A többi öt NB III–as csoportban 16-16 gárda méri össze tudását, míg az Alföld-be „csak” 15.

Ha végignézzük a többi ötöt is, (pl. MLSZ honlap) születtek meglepetések jócskán. Pl. hogy nem tudtak már egyetlen egy alakulatot beszervezni a mi csoportunkba? Biztos nem feleltek meg a feltételeknek, vagy nem vállalták. A Mátrában a tök kieső utolsó helyezett Dunakeszi viszont bent maradt! Érdekes. Vagy mit keres itt Tököl, Csepel? Persze nem irigylem a beosztást elkészítőket sem, hiszen a Mátrából szinte nem lehetett volna senkit kivenni, viszont az alföldit is fel kellett (volna) tölteni valahogy. No mindegy, lehet még ebből jó kis bajnokság is ettől. A sorsolás is elkészül nemsokára, természetesen erről is tájékoztatni fogjuk olvasóinkat.