A 2. félidőben hozták a „kötelezőt”

A Jász Sport FC NB III –as labdarúgó csapata ezúttal hazai pályán fogadta a kiesési zónába tartozó ellenfelét, akik ellen mindenképpen győzelmet várt a hazai publikum.

Ha az Alföld csoport táblázatára tekintettünk a találkozó előtt, azt láthattuk, hogy nem sok csapat helyezkedett el a két gárda között, (talán három) de ettől függetlenül mindenképpen a hazai csapat tűnt sokkal esélyesebbnek.
Fotó: Pesti JózsefFotó: Pesti JózsefEnnek ellenére az első félidőben ez gólokban egyáltalán nem mutatkozott meg. Sokat birtokolták ugyan a labdát a berényi játékosok, de sok helyzetük nem volt, amikor lett, azt pedig elpuskázták.
Aztán a 2. félidő 1. percétől minden megváltozott, amikor Német Gyula megforgatta védőjét, aki a 16-oson belül, szabálytalankodott vele szemben, a megítélt büntetőt pedig, Lukácsi gólra váltotta, 1-0.
A következő hazai találatra mintegy 10 percet kellett várni, ekkor Móczó jobbról belőtte labdáját, Szilágyi juttatta a hálóba, 2-0.
A 3-0 –ás végeredmény beállítása pedig, Német Gyula nevéhez fűződik, aki Molnár beadását fejjel juttatta a gólvonalon túlra.

Jász Sport FC – Szabadkígyós 3-0 (0-0)

JS FC: Papp T. - Lukácsi, Majzik, Székesi, GULYÁS, - MÓCZÓ, SZERENCSI, Bárkányi (Németh N. 68.), Szilágyi (Molnár 56.), - Németh Gy., Vaszicsku (Hájos 76.)

Meg van tehát, az un. kötelező győzelem. Nehezen indult ugyan a szekér, de a szünet után már sokkal jobban játszott a berényi alakulat, ami gólokban is megmutatkozott, sőt a helyzetek alapján akár gólarányt is javíthattak volna. Ez egyébként a szarvasi meccsen is így volt Tasi Zoltán múltheti beszámolója szerint.

Jövő vasárnap a megyeszékhelyre utaznak a jászsági legények a Spartacushoz. Mivel Ők is utánunk foglalnak helyet a táblázaton, ismét három pontra számíthatunk, csak el ne kiabáljam.