Ismét 100 felett

Lejátszotta 2. bajnoki mérkőzését Jászberény NB I/B –ben szereplő kosárlabda csapata. Ez a hazai meccs is igen jól sikerült, hiszen a Horváth Balázs által irányított együttes ezúttal is 100 pont fölött teljesített és biztos győzelmet aratott a vendégek felett.

Már a szerdai Hepp Kupa meccs után sejteni lehetett, hogy a péntek esti bajnokin is sűrűn potyog majd a labda az ellenfél kosarába, hiszen a hét elején minden JKSE játékos megzörgette a vendégek kosarát. Nem történt ez másként pénteken este sem, hiszen – két játékos kivételével – mindenki hozzájárult a csapat újabb 100 pont feletti győzelemhez.

Jászberényi KSE - Tiszaújvárosi Phoenix 107-72 (27-13, 27-21, 25-20, 28-18)

Már az első percekben átvette az irányítást a hazai gárda és 5 perc elteltével 7 pontos előnyhöz jutott. Az első negyed végén pedig ez, a duplájára növekedett, azaz 14 pont különbséget mutatott az eredményjelző tábla. A 2. negyedben is a berényi kosarasok akarata érvényesült és a nagyszünetre 20 pont előnnyel vonultak pihenni.

A 2. félidő ott folytatódott ahol az első abbamaradt, azaz ha lassabban is de egyre jobban növelte előnyét a JKSE és a végére 35 ponttal bizonyult jobbnak ellenfelénél. A vendégek játékán érződött visszavonult nagyszerű játékosuk Jávorszki Gábor hiánya. Bár becsülettel hajtottak, sportszerűek voltak, de ezen az estén minden tekintetben jobb volt a jászberényi csapat.

Fotó: Szalai GyörgyFotó: Szalai GyörgySzögi Ádám ismét száguldozott a pályán, gyorsaságával nem igen tudtak lépést tartani a vendégek. Ezúttal ponterős is volt, hiszen Kovács Attila után, Ő talált be legtöbbször a Phoenix gyűrűjébe. Surmann Peti jól irányított, jól küzdött, főleg a vendégpalánk alatt és öccse Gábor is egyre jobban kezd belejönni a játékba. A Likár - Godena kettős pedig nemcsak termetével nőtt a mezőny fölé, hanem a „lepattanóval” is, hiszen ők szedték össze a legtöbb labdát a palánkok alatt. Puskás Artúr hozta a kötelezőt, példának okáért nem hibázott büntetőt. A Hepp Kupa meccs egyik legjobbja Angyal Tamás ezúttal kevés játéklehetőséget kapott, de amikor bent volt minden dobókísérletét pontjóváírás követte.
Egy játékosról nem szóltam Horváth Csabáról, – aki saját kérésére – nem jutott szóhoz péntek este. Ennek örömteli oka van, mégpedig az, hogy az előző éjszaka megszületett első kislánya Réka. A többieknek a győzelemhez, neki pedig ezért kell, hogy gratuláljunk.

A jövő héten, – ezúttal vasárnap, 18 órai kezdettel – ismét hazai közönség előtt lép pályára a JKSE, amikor az újonc Cegléd együttese lesz a vendég, köztük Gudmon Andrissal.