A felnőttek sikerszériája még nem érte el a fiatalokat...

Mint ahogy arról beszámoltunk, a Jászberényi Kosárlabda SE nagy csapata fölényes győzelmet aratott az Óbudai Kaszások ellen, azaz folytatták jó sorozatukat. Arról azonban kevesebben értesülhettek, hogy a felnőttek találkozóját megelőzően, parkettre lépő fiatalok sajnos simán kikaptak. Ennél a ténynél azért többet is érdemel a fiatalok mérkőzése.

Ahogy azt Lo Elhadji Malick-tól, a berényi fiúk edzőjétől megtudtam, az utánpótlás-nevelés tekintetében jelentős hagyományokkal és eredményekkel rendelkeznek a fővárosiak, vagyis cseppet sem lehetne azt állítani, hogy az előjelek a mieink számára lettek volna kedvezőek.
Az első negyedben ráadásul egy-két olyan kosaras is pályára lépett az óbudaiaknál, akik a felnőtt keretnek is fontos tagjai, s ezen információ tudatában már nem is olyan meglepő, hogy jelentős előnyre tettek szert a vendéglátók. Az első negyed után: 31-9.

A folytatásban már sokkal kevésbé nőtt a két csapat közötti különbség, de végül így is nagy arányú vereséget szenvedtek a vendég jászságiak a komolyabb játékerőt képviselő Kaszások ellen. Végeredmény: 108-60 (31-9, 27-21, 23-18, 27-12).

Jászberényi pontszerzők: Treba-Kovács J. 24, Kelemen K. 8, Tóth B. 8, Nagy G. 8, Visnyei M. 5, Lótos T. 4, Simon Z. 2, Nagy I. 1.

Lo Elhadji Malick: "Egy jobb és sokkal fegyelmezettebb csapat ellen kaptunk ki.
A meccset illetően fontosnak tartom elmondani, hogy egy vagy két játékossal nem lehet kosárlabdát játszani, főleg nem lehet nyerni. Amíg nem tudunk csapatként működni és egymásért harcolni, nincs sok esélyünk az erősebb együttesek ellen.
Amit a legjobban hiányoltam, az az akarat, mert a kosárlabda játékról sok mindent meg lehet tanítani, de az elszántság, a győzni akarás nem tartozik ezek közé.
Remélem, hogy minél hamarabb összeszedjük majd magunkat, mert ennél több van bennünk. Amint sikerül a fejekben rendet tenni, kimászhatunk a gödörből, melynek tehát mind ezidáig elsősorban morális okai voltak."