A kadett korosztály már elkezdte

Ahogy arról már beszámoltunk, a JKSE háza táján augusztus 3-án elkezdődött az alapozás a következő idényre – már ami a fiatalokat illeti. Mivel a felnőttek csak jövő kedden (augusztus 18.) edzenek először, ezért a gárda edzőjének, Horváth Balázsnak lehetősége nyílt ezen a héten helyettesíteni a magánjellegű elfoglaltsága miatt hiányzó Lo el-Hadji Malickot.

Ahogy Horváth Balázstól megtudtuk, annak ellenére sem jelentett számára újdonságot a fiúk gardírozása, hogy már évek óta a ’’nagyokkal” dolgozik. A mostani Kadett B korcsoport magja évek óta együtt játszik, s edz – korábban például éppen Balázzsal. „A tizenévesek mind technikailag, mind pedig taktikailag nagyon sokat fejlődtek az elmúlt években, ezért várhatóan a hosszúindítás, valamint a különböző dobóhelyzetek és támadás-befejezések gyakorlására kerül a hangsúly, amíg meg nem érkezik Malick – mondta a ’’Mester”.

Az edzést látva egyértelműnek tűnt, hogy a társaság minden – megjelent – tagja igyekezett megfelelni a saját és az edző által felállított követelményeknek. Ez nem más, mint a kosárlabda elsajátítására való törekvés – nem pedig a mindenáron győzelemre való törekvés. Azt pedig néhány éven belül meglátjuk, vajon az egyre szűkülő lehetőségek ellenére, sikerül-e valamelyiküknek kitörnie… Szurkolunk, szurkoljunk nekik!