Vereség az utolsó percben

Bizakodóan néztünk a balmazújvárosi „kirándulás” elé, hiszen a két csapat között mintegy hét pont volt a különbség az elmúlt forduló óta. Sajnos ez a papírforma, mintegy 30 percig igazolódott csak. A hazaiak ui. nem igazán voltak udvarias vendéglátók a hétvégi összecsapáson, így hát pont nélkül maradtunk vasárnap délután:

Balmazújváros – Jász Sport FC 3-2 (2-1)

Pesti József edző, a következő játékosokat küldte pályára:

Papp – VASZICSKU, Krajcsek, Lukácsi, Gulyás, – MÓCZÓ, Bárkányi, LÁSZLÓ, Vidra (Németh), – Szilágyi, Hamar.

Mintegy 300 néző szeme láttára Móczó szögletét Vaszicsku fejelte a kapuba az első öt perc végén. 0-1. Röpke fél óra múlva jött az egyenlítés, amikor a hazaiak is fejes góllal zörgették meg Papp hálóját, 1-1. Pár perc múlva újból Papp Tamásnak kellett a hálóból kiszedni a labdát Kovács elfutása után, 2-1.
A második félidő elején újítani tudtak a berényi fiúk, amikor is egy remek támadás végén Móczó éles szögből a jobb sarokba lőtt, 2-2.

Sajnos nem sokkal később Bárkányi Arnoldnak befejeződött a meccs, hiszen megkapta második sárga lapját. Ennek ellenére is úgy nézett ki, hogy az egy pont megvan, de – az utolsó percben – egy kontratámadás végén, a hazaiak egyik legjobbja Kovács, 14 méterről kilőtte a hosszú sarkot, 3-2.

Nem gondolnám, hogy a játékvezető számlájára kellene írni a vereséget, de a jelenlévő berényi szurkolók és az edző szerint is főszereplővé lépett elő a bíró. Mutatja ezt a 11 sárga lap és a fent említett piros is. Valahogy úgy tűnt, hogy „lejtett” a hazai pálya.

Csak a rend kedvéért, ugyanaz a Ducsai József fújta a meccset, aki Jászberényben az ózdi mérkőzést. Emlékezzünk vissza, akkor Gál Olivér mehetett korábban zuhanyozni, egy igen vitatott ítélet után. (Pesti József szerint ezúttal Bárkányi kiállítása jogos volt)

Ezzel a vereséggel – 13 pontjával – a 8. helyre csúszott a berényi gárda. Szerencsére László Krisztián játékjogát visszaadták, jól is játszott, de még elvehetik azt a bizonyos 3 pontot, amin oly régóta „rágódnak” az illetékesek.

Ezt a meccset gyorsan el kell felejteni, és készülni kell a következő összecsapásra, ami Jászberényben lesz a jövő szombaton, Heves ellen 14 órakor. Pesti József nehéz helyzetben van, hiszen Bárkányi biztos nem léphet pályára, Lukácsi pedig sérüléssel bajlódik továbbra is. Ennek ellenére be kell(ene) gyűjteni azt a bizonyos három pontot.

Fotó: Pesti JózsefFotó: Pesti József