Szilágyi Krisztián gólja születésnapi ajándék volt

A múlt heti – Dunakeszin megszerzett – három pont után, ismét ennyivel gyarapodott a berényi focicsapat tarsolya, hiszen a középmezőny rangadóját, a hazai csapat nyerte:

Jász Sport FC Jászberény – Tura 2-0 (0-0)

Az NB III-as labdarúgó mérkőzésre, a megszokott létszám – azaz közel 200 néző – látogatott ki szombaton délután a jászberényi focipályára, ahol Pesti József edző a következő játékosokat küldte pályára, a vendégcsapat Tura ellen:

Papp – Vaszicsku, Rajcsek (Tóth T.), LUKÁCSI, Gulyás, – MÓCZÓ N., Bárkányi, Németh (Gál), Vidra (Árpás), – Szilágyi, Hamar.

Az első félidő feledhető volt, talán Szilágyi 16 méteres lövése, (ami fölé ment) és Vaszicsku közeli fejese (amit Nagy bravúrral hárított) jegyezhető fel.

A 2. félidőben aztán elkezdtek futballozni a berényi srácok. Ennek következménye volt, hogy az 56-57. perc táján, Hamar balról belőtt labdáját Szilágyi elől Nagy kapus, az utolsó pillanatban szedett fel. Rá egy 10 percre aztán megzördült végre a vendégháló. Bárkányi Arnold remek átadását Szilágyi – a lesre játszó védők között – átvett, majd 14 méterről a léc alá bombázott, 1-0.

Öt perccel a vége előtt egy szöglet után, Vidra elé pattant a labda, aki a tizenhatos vonalán eléggé furcsán találta el a labdát, ami annyira meglepte a vendégkapust, hogy mozdulni sem tudott rá, így az a kapu bal oldalában kötött ki 2-0.
A biztos vezetés tudatában – a hátralévő időben – Pesti József „fiai” a hazai a publikumot próbálták szórakoztatni, ui. a baloldalon többször trükkös megoldásokat alkalmaztak a vendégek nagy bánatára.

A mérkőzés után Szilágyi Krisztiánt kérdeztem. Az alsószentgyörgyi fiatalember elmondta, hogy a hazai meccseken mindig ott van édesanyja és édesapja, no meg a barátnője is, aki épp ma ünnepelte születésnapját. Krisztián gólöröme tehát kettős, hiszen (Vidra góljával együtt) három pontot hozott a csapat konyhájára és egyben ajándék a barátnőnek.

A győzelem annak tudatában még többet ér, hogy nagyon rövid volt a berényi kispad, hiszen a tartalékkapus mellett csak három fiatalember állt rendelkezésre. Az edző szerint sok a sérült és más „egyéb” dolog. Az egyebek kategóriájába tartozik, hogy befejezte aktív labdarúgó pályafutását három (egyébként ifi korú) fiatalember, nevezetesen: Kiss Tibi, Urbán Laci és Móczó Máté, akik a tanulást tarják előbbre a focival szemben. Tartok tőle, hogy ez csak a hivatalos indok, valószínű teljesen más miatt gondolták úgy, hogy az iskolapad az első számukra. Kíváncsi lennék rá, hogy mi húzódik a dolgok mögött? Reméljük, erre is fény derül majd egyszer…..