Sírból hozták vissza a győzelmet

Tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz kiharcolnia a három pontot a vendég gyarmatiak ellen, hiszen 5-0-ás győzelemmel hangoltak múlt szombaton a berényi mérkőzésre. Sokáig úgy tűnt, hogy meglepetést is okoznak, ám Hamar Ádámék másképpen gondolták:

Jász Sport FC – Balassagyarmat 2-1 (0-1)

Mintegy 200 néző (a szertárost is beleszámolva) jelenlétében Pesti József edző, a következő összeállításban küldte harcba fiait:

Papp – Lukácsi, Krajcsek, Tóth T., Gulyás – Móczó, Bárkányi, László, Vidra – Vaszicsku, Hamar. Csereként pályára lépett még: Szilágyi, Tóth Márk, és Gál Olivér is.

Az első félidőben főleg a vendégek uralták a mezőnyt, általában az ő akaratuk érvényesült. Mutatja ezt, hogy három nagy helyzetük is volt, de Papp ezúttal is állta a sarat. A hazai gárdának viszont alig akadt feljegyzendő megmozdulása. A 30. percben aztán igen, de ezt negatív előjellel kellett lejegyeznünk. Történt ugyanis, hogy a vendégek egyik csatárát Krajcsek, a 16-os vonalánál szabálytalanul szerelte. A játékvezető gólhelyzetnek ítélte a szituációt és piros lapot mutatott fel a berényi bekknek. Természetesen a vendégek éltek a kiállítás utáni hazai sokkal és egy elfutás végén mattolták Papp Tamást 0-1.

Úgy látszik, hogy a szünet jót tett a berényi alakulatnak – valószínű Pesti József alaposan a lelkükre beszélt – mert mintha egy másik csapat futott volna ki a 2. félidőre. Nem is vacakoltak sokáig, Hamar Ádám révén gyorsan kiegyenlítettek 1-1. Továbbra is mi maradtunk támadásban, sőt Szilágyi lövésénél már sokan gólt reméltek, de a vendégek kapusa résen volt. László Krisztián távoli lövését szintén hatástalanította. Ám Hamar Ádám 16-os vonaláról leadott bombájára már nem volt ellenszer 2-1.

Ádám akár a mester hármast is megszerezhette volna, hiszen ajtó-ablak nyitva volt előtte, de az a fránya labda nem landolt a hálóban. Ezután a vendégek is veszélyeztettek, de a védők – Papp Tamás vezérletével –hősiesen védték a hazai kaput az egyenlítő góltól. A játékvezető hármas sípszója után így, újabb hazai győzelemnek örülhettek focistáink és természetesen a lelkes hazai publikum is.

A jövő szombaton remélhetőleg nem kell ennyire izgulnunk, hiszen Ózd focistái látogatnak Jászberénybe. Róluk azt kell tudni, hogy a múlt héten egy ötöst kaptak a gyarmati gárdától, akiket (ha nagy nehezen is, de) 2-1-re legyőzött szombaton délután a Jász Sport FC együttese.

Fotók: Pesti JózsefFotók: Pesti József