Először győztek idegenben…

A múlt heti nyertes edzőmérkőzés (a Szpari elleni 2-1) úgy látszik jó hatással volt a berényi focistákra, hiszen az őszi szezonban először, sikerült idegenből haza szállítani a győztesnek járó három pontot.

Dunakeszi—Jászberény 3-5 (2-3)

Dunakeszin mintegy, 100 néző volt kíváncsi a Mátra csoportbeli mérkőzésre. Nem nagy örömük volt benne – mármint a hazai szurkolóknak – hiszen a babér ezúttal a vendégeknek termett. Pesti József edző a következő játékosokkal harcoltatta ki a győzelmet:

Papp T. – Vaszicsku, Krajcsek, Farkas (Tóth T.), GULYÁS, – Szilágyi, Bárkányi (Németh), Móczó, Vidra, – HAMAR (Árpás), Tóth Márk.

A mérkőzés a hazaiak szájíze szerint alakult, hiszen már a 10. percben Papp hálójában táncolt a labda 1-0. Az egyenlítésre is mintegy 10 percet kellett várni, amikor Szilágyi buktatásáért megítélt büntetőt Hamar Ádám értékesítette 1-1. Ezután ismét a hazaiak örülhettek, hiszen Arany 14-15 méterről mattolta Papp Tamást 1-2. A bekapott gól miatt nem csüggedtek Pesti József fiai, hiszen a védelem tengelyéből előretörő Krajcsek egyenlített egy berúgott szöglet után 2-2. Rá két percre pedig Tóth Márk gondoskodott arról, hogy nyugodtan töltsék a szünetet, amikor egy kipattanó labdát lőtt a hálóba 2-3.

A második félidő közepén Vidra lövése a kapufán csattant szerencsére kifelé, amit Móczó úgy 17-18 méterről bombázott a kapuba 2-4. Két perc múlva a hazaiaknak is megítélt egy tizenegyest a játékvezető, ám azt – a Mátra csoport válogatott – Papp Tamásnak sikerült hárítania. Mintegy két perc múlva Hamar Ádám – aki szintén a Mátra válogatottban játszott a múlthét végén, mellesleg három gólt is rúgott – újra feliratkozott a góllövő listára, igaz a fejese még kipattant, ám már lábbal eredményes volt 2-5. A végeredményt, hat perccel a vége előtt Arany állította be, egy remek elfutás után lőtte ki a jobb alsót 3-5.

Zorán Kuntics edzőt igencsak kritizálták az nb3 fórumán, pedig hát nem az egykori Fradi csatár hagyta ki a büntetőt, de még az adódó ziccerek sem az Ő nevéhez fűződnek.

Mindenesetre a berényi edző, Pesti József sem volt maradéktalanul elégedett fiaival, de hát a győzelmet nem kell megmagyarázni, szoktuk mondani.

Remélhetőleg a jövő szombaton sem kell a mesternek magyarázkodni, amikor lefújják a mérkőzést Tura ellen. A meccs egyébiránt 14 óra 30 perckor kezdődik majd.

Fotó: Pesti JózsefFotó: Pesti József