Csak az első félidőben ment Putnokon

Sajnos hiába pihentette szerdán – a Cegléd elleni kupameccsen – a berényi labdarúgó szakvezetés a kezdőcsapat nagy részét, ez csak az első félidőben volt elég Putnokon.

Putnok – Jász Sport FC 2-1 (0-1)

Bárkányi Arnoldnak letelt a büntetése, így a legerősebb összeállításban lépett Pályára a Pesti legénység Putnokon, azaz:

PAPP — Vaszicsku (Gál O.), Krajcsek, Farkas, Gulyás, Móczó N., Bárkányi, Vidra, Pap, Hamar, Szilágyi (Tóth).

Már a mérkőzés elején kiderült, hogy Papp Tamás átmentette jó formáját a múlt szombatról, ugyanis. Gál a hazaiak középpályása 22 méteres szabadrúgását kellett szögletre hárítania. Mintegy 10 perc múlva újra Ő volt a főszereplő, most az 5 és felesről leadott lövéstől mentette meg a berényi kaput.

A másik oldalon először Hamar tesztelte volt kollégáját Rozát (az NB II-ben védett nálunk), majd a 18. percben egy kipattanó labdát mintegy 16 méterről emelt az üres kapuba, 0-1. A félidő vége előtt ismét Hamar Ádám növelhette volna az előnyt, de óriási helyzetben Rozába lőtte a labdát.

Szünet után gyorsan egyenlítettek a házigazdák, sajnos egy potya ízű góllal. Mészárosnak – a hazaiak egyik legjobbjának – úgymond lecsúszott a labda a lábáról, de olyan szerencsétlenül, hogy az a jobb felső sarokban kötött ki, 1-1. Erre ismét Hamar próbált válaszolni, de nagy erejű lövését ismét mentette Roza.

A 73. percben eldőlt a három pont sorsa, mondani sem kell ismét szerencsétlen körülmények között. Kapura lövés után Farkas hátán megpattant a labda, amit Papp Tamásnak sikerült kapufára tolnia, ám azt Sápi érte el és beállította a 2-1-es vég-eredményt.

Pesti József edző szerint nehezen tudtunk alkalmazkodni a keskeny, szűk pályához, de végül is nem ezen ment el a meccs, hanem inkább az egyéni hibák sokasága miatt.

Javítani a jövő szombaton lehet, amikor a Rákosszentmihály (RAFC) együttese lesz a vendég Jászberényben. A vendégek biztos fel lesznek „tüzelve” hiszen két vereség van a hátuk mögött. Az első játéknapon Püspökladányban veszítettek 3-2 arányban, ma pedig odahaza Balassagyarmat ellen 2-1-re.