12-es volt a meccs…

A megyei Magyar Kupa selejtező mérkőzésen nem jelentett különösebb akadályt Alattyán labdarúgó csapata, a jászberényi focisták számára, hiszen - úgy mint régen a grundon - úgymond 12-es volt a meccs, félidőben kapucsere. Alattyánon is így történt vasárnap délután:

Alattyán – Jászberény 0-12 (0-6)

Természetesen a bevezetőmmel nem akartam az alattyáni focistákat cikizni, nem is lehet, hi-szen nincsenek egy súlycsoportban. Ők a megyei III. osztályban, míg a berényi alakulat a Nemzeti Bajnokság III. osztályában kezdi meg a szezont az elkövetkezendő hétvégén. A meccs folyamán végig meglátszott a több osztálybeli különbség, akár duplája is lehetett volna a lőtt gólok száma.
A Jászberény góljait: Hamar 4, Vaszicsku 3, Szilágyi 2, Vidra 2, és Bárkányi szerezték.

Fotó: Pesti JózsefFotó: Pesti József

Azt gondolom, a jövő hétvégén jócskán meg kell izzadni Pesti József fiainak, ha bajnoki pontot vagy pontokat akarnak szerezni. A berényi legénységhez ugyanis nem kisebb ellenfél, mint az FTC II-es csapata érkezik vasárnap. A hírek szerint nagy lesz a készülődés (rendőri felügyelet, biztonsági szolgálat stb.) hiszen a Fradi fiókcsapatát is elkíséri – mai információ szerint – mintegy 300-400 nem éppen a szerénységéről és csendességéről híres szurkoló gárda.

A Jász FC hazai bajnoki találkozói a későbbiekben majd szombaton zajlanak, ám a Fradi kérésére az első mérkőzés vasárnap lesz 17 órai kezdettel.

Egyébként a Jászság többi focicsapata is, a Magyar Kupa selejtezőivel hangolt a jövő heti bajnoki rajtra. Az alábbi sorokban ismertetjük a hétvégi eredményeket, a vastagon szedett csapatok jutottak tovább a következő fordulóba:

Országos tábla:
Tápiószecső - Jánoshida 1 - 3
Sülysáp - Jászladány 0 - 1

Megyei selejtező:
Jászboldogháza - Jászapáti 0 - 0
Jászfényszarui VSE - Jászfényszaru FSE 8 - 2
Jászalsószentgyörgy - Szajol 2 - 4
Jásztelek - Pusztamonostor 4 - 1
Jászjákóhalma - Jászkisér 0 - 1
Zagyvarékas - Újszász 1 - 1
Szászberek - Jászárokszállás 0 - 5