Háromból két és fél ….

Nem kis erőfeszítéssel sikerült letakarítani a mintegy 1500 – 1600 m3 havat a jászberényi műfüves labdarúgó pályáról, így nem volt akadálya annak, hogy a berényi focisták elkezdjék felkészülésüket a tavaszi pontvadászatra.

Pesti József edző irányításával már januárban elkezdték az edzéseket a Jász Sport FC labdarúgói, azonban a focipálya alkalmatlansága miatt, a futófolyosón és a sportcsarnokban gyakoroltak. Ezen a héten aztán belevágtak, hiszen három előkészületi meccset is lejátszottak.

E meccsek eredményei sorrendben a következők:

Jász Sport FC - Jászfényszaru 5-0
Jász Sport FC – Heves 3-3
Jász Sport FC – Jászapáti 2-0

Pesti mester szerint az első meccs akár több számjegyű is lehetett volna, bár 1-0 –nál Papp Tamás, büntetőt fogott. Heves ellen – akik egyébiránt szintén a Mátra csoportban szerepelnek – az első félidőben kitűnően játszottak Lukácsiék, már 3-0 –ra vezettek, majd jöttek a cserék továbbá a vendégcsapat is belejött a játékba, így kiegyenlítettek a végére. Apáti ellen sem volt sétagalopp a meccs, hiszen a szomszédváros fiatal focistái nagyon jó benyomást keltettek.

Pesti József azt is elmondta, hogy az őszi keret szinte együtt van, Vidra Róbert (Vác) és Farkas Tamás (Kispest) kivételével, akik kölcsön voltak Berényben és visszamentek egyesületükhöz, mivel a csapatvezetés nem tartott rájuk igényt. Papp Tamás és Bárkányi Arnold Ceglédre szerződése nem jött létre, mivel a két egyesület nem tudott megegyezni a „kölcsönzési díjban”. Hamar Ádám Salgótarjánba távozása pedig, már régebben meghiúsult.

A szakvezető elmondta még, hogy a két távozó játékos helyett – minden valószínűség szerint – négy új focista érkezik kölcsön. Tatár Mezőkövesdről, Székesi, Simon és Bánáti pedig Vácról érkezik a Jászság fővárosába. Bánáti a csatársorban, a többiek pedig a középpályán kapnak majd szerepet. Egyébként a négy fiú az előkészületi meccseken már pályára lépett.

A héten folytatódik a felkészülés és szombaton (febr. 20.-án) Jászárokszállás megyei I. osztályban szereplő csapata lesz az edzőpartner a műfüves pályán 11 órától.