Hamar Ádám: ezúttal mesterhármas

Jászberény futballcsapatának gólfelelőse igencsak felkészült a tavaszi szezonra, hiszen már a nyolcadik gólnál tart három lejátszott mérkőzés után. A múlthéten négyszer zörgette meg a RAFC hálóját, szombaton délután pedig mesterhármas jelzővel illethetjük a mérkőzés lefújása után.

A JÁSZ FC összeállítása: Papp – Gál, (Szilágyi), Krajcsek, Bárkányi, Lukácsi - Móczó, László, Székesi, Tatár (Csőke B) – Simon, (Bánáti) Hamar.
A csapatkapitány Gulyás László, sérülés miatt nem játszhatott.

Pesti József fiai az ősszel 1-1-es döntetlent értek el a vendégek otthonába, így joggal gondolták úgy, hogy legyőzhető a ladányi csapat. Igaz ugyan, hogy a tavaszi szezonban még nem kaptak gólt, de nem is rúgtak, azaz minkét meccsük gólnélküli döntetlenre végződött. Jászberényben is úgy festett egy negyedóráig, hogy talán most is ez lesz a vége, ui. egyik csapat sem tudott kialakítani gólveszélyes helyzetet.

A 16. perc aztán nagy fordulatot hozott. Hamar egy hosszú magas indításra rajtolt, védője lemaradt, így a vendégek kapusa kifutott a 16-os vonalon kívülre, és kézzel ütötte el a berényi csatár elöl a labdát. Ez a megmozdulás minden rendes labdarúgó mérkőzésen kiállítást jelent, az illető portás számára. Így történ ez szombat délután is, azaz Szaláczi egy negyedóra elteltével indulhatott zuhanyozni. Nagy meglepetésre a vendégek nem rendelkeztek csere kapussal, így egy mezőnyjátékos vette fel a sárga kapus mezt. Hamar Ádám végezte el a szabadrúgást és gyönyörűen emelte a labdát a jobb felső sarokba, 1-0. Szegény „mondvacsinált” kapus, meg sem tudott mozdulni a lövés láttán. Ekkor sokan azt gondoltuk, hogy ettől kezdve gólarányjavítás következik, de tévedtünk, sőt megdöbbentünk – a hazai játékosokkal együtt – hiszen mintegy 10 perc után a vendégek legjobbja, a 20-as számú Garacs, három csel után mattolta Papp Tamást, 1-1.

A 2. félidő eleje sem hozta meg a nagy áttörést, valahogy nem igazán érezték a kaput a berényi csatárok. Az 52. perc tájékán pl. Hamar egy remek beadást követően, mintegy 3 méterről fejelhetett kapura, de az – nagy meglepetésre – mellé szállt.

A 65. percben aztán végre sikerült kicsikarni a vezetést. A csereként beállt Csőke Bence beadásába beleért kézzel is egy védő. A mozdulat után a játékvezető határozottan a 11-es pontra mutatott. A vendégek sokáig reklamáltak, ui. úgy érezték, hogy nem kereste a védő keze a labdát, azaz ők „csak” rárúgásnak minősítették. Talán igazuk is volt, de ilyen esetben általában büntetőt ítélnek sok focipályán, itt is. Mondani sem kell, a büntetőt Hamar Ádám értékesítette, 2-1. Pár perc elteltével ismét Hamar neve mellé írhattuk a következő gólt. Szilágyi beadását mintegy 15 méterről vágta a kapuba a berényi gólfelelős, 3-1.

Jász Sport FC – Püspökladány 3-1 (1-1)

El kell mondani, hogy nem játszott igazán jól a berényi alakulat. Valahogy nem volt „tűz” a fiúkban. Az ellenfélnek köszönhetjük a győzelmet, akik egyébként jól tették a lasztit, de fegyelmezetlenül játszottak. E miatt kapták a lapokat, amitől még inkább „paprikásak” lettek. Ezt a szituációt tudták aztán Hamar Ádámék végül is kihasználni.

Solymosi András játékvezető igencsak (Fábryt idézve) „felpakolt” sárgalapokból, ugyanis összesen 10 darabot osztott ki a játékosok között: 4 ide, 6 oda. A pirosakkal sem takarékoskodott, hiszen a kapusuk (Szalánczi) mellet a 72. percben a kispadról kiállította Horváth Richárd csapatkapitányt is. Amíg játékban volt, kapott egy sárgát, a bekiabálásáért meg még egyet és így jött össze a piros. Fájó pont, hogy „besárgult” Hamar Ádám is, amikor egy általa elrontott helyzet után mérgében enyhén a kapufába rúgott. Ez pedig azt jelenti, hogy Balassagyarmaton nem játszhat!

A következő hétvégén nem lesz forduló az NB III-ban, mehetnek a fiúk locsolkodni, ám utána mindent bele, mert következik a nagy presztízs meccs, az előbb említett Balassagyarmaton. A presztízs jelzőt azért használtam, mert még a mai napig nincs eldöntve, hogy a hazai 2-1-es győzelemmel mi lesz. Így bizonyára mindkét csapat fogadkozik, hogy majd a zöld gyepen megmutatják, ha már a fehér asztal mellett nem sikerült!

Fotók: Pesti JózsefFotók: Pesti József