Indul az első osztály!

Április 11-én, vasárnap 15 órától a Jászberény Wolverines amerikai futball csapata fogadja hazai a pályán a Debrecen Galdiators együttesét a honi tojáslabda bajnokság első osztályának keretein belül. A korábban meghirdetett alsó- és felsőházas lebonyolítási rendszer azóta megváltozott, így az első osztályban szereplő csapatok egyetlen egységet alkotva vághatnak neki az idei szezonnak.

Igen nehéznek ígérkezik a bajnoki nyitány a Rozsomák-falka számára, hiszen a debreceni egyesület személyében olyan ellenfelet fogadnak, akik korábban már többször is a divízió I-es döntőben szerepeltek, bár mindannyiszor „csupán” az ezüst jutott nekik.

A hazaiak - frissen debütáló első ligás csapatként – papíron tehát nem számítanak a mérkőzés esélyeseinek, de elsődleges célkitűzésük, hogy megnehezítsék a Gladiátorok dolgát és – ahogy a tavalyi Div. II-ben többször is sikerült – borítsák az előzetes várakozásokat. Erre meg is van minden esélyük, hiszen a patinás magyar csapatnak számító vendégek korábbi fénye kissé megkopott az utóbbi pár évben: nem tudtak már olyan magaslatok közelébe érni, mint az előzőekben.

Küzdelmes összecsapás vár tehát a jászberényi fiúkra, amely mérkőzésen újfent elkél majd az országszerte elhíresült szurkolói bíztatás a hazai közönség részéről, hogy a Rozsomákok sikeresen vegyék az idei első nagy akadályt.

Helyszín: Jászberény, Gorjanc Ignác sétány 5. (Lehel Sport Kht. labdarúgó pálya)
Időpont: 2010.04.11. (vasárnap), 15 óra

A belépés – mint mindig - díjtalan, a helyszínen büfé üzemel!
További info: http://www.wolverines.hu/