Hősies győzelem

Az egri Hősök 2012. május 6-án látogattak Jászberénybe, hogy megmérkőzzenek a DIV I-es bajnokság utolsó helyén álló Rozsomákokkal. Az előjelek a Heroes győzelmét jósolták, de hazai pályán a Wolverines általában összeszedi magát és nem adja könnyen a győzelmet egy csapatnak sem.

A hét elején jósolt 20 °C körüli tavaszias időjárás nem jött be a hétvégére, mert kánikula és egy kicsit erősebb szél fogadta a csapatokat és a mintegy 100 nézőt, akik a mérkőzés kezdetére kiérkeztek a pályára. Később egyébként szépen felduzzadt a nézőszám és körülbelül 250-300 néző foglalt helyet a pálya mellett!

A mérkőzést a hazai csapat kezdte kirúgással, így a Hősök hordhatták vissza a játékszert, ami olyan jól sikerült, hogy a visszahordó játékos mintegy 90 yardot futva meg is szerezte a vezetést csapatának, azonban az extrát blokkolták a hazaiak Pozsonyi Norbert révén. (6-0) Az előjelek és az azonnal bekapott pontok miatt a hazai csapat összeeshetett volna, de valamiért nem ez történt és a támadó csapatrész nagyon összeszedetten ment fel a pályára. Futásokkal, rövid passzokkal tarkított drive-juk során szépen szerezték a yardokat és hamarosan az egri térfélen volt a Wolverines, itt egy hosszabb passzjátékot hívtak és Boros László labdája megtalálta a célterületre befutó Bábosik Dénest, aki ezzel az elkapásával kiegyenlítette a mérkőzés állását. Farkas Gyula extrája sikeres volt, így a vezetést is megszerezte a Wolverines. (6-7) A kickoffot követően, most már résen volt a hazai csapat és csak rövidebb visszahordást engedélyezett az egrieknek, így először jöhettek a hazai védők a pályára. A védelem felszívta magát és nagyon gyorsan megfogták a támadást, ismét jöhetett a pályára a támadó csapatrész a Wolverinesnél, de most az egriek védekeztek jól és puntra kényszerült a hazai gárda, azonban a punt visszahordásnál egy kis hiba csúszott a rendszerbe és a Wolverines visszaszerezte a labdát. A kedvező field pozíció új reményeket csillantott fel, de erre már csak a második negyedben kerülhetett sor.

Nagyon nehezen haladt előre a csapat és már úgy nézett ki, hogy maximum field goal-ig jutnak el a berényiek, de egy tökéletesen előadott fake playnek köszönhetően Boros László futotta meg a TD-t, növelve csapata előnyét, az extra viszont kimaradt. (6-13) A hazai defense továbbra is nagyon jól fogta az egri rohamokat és az ellentámadások hazai részről is hamar elhaltak, így ebben a játékrészben, már nem született több pont. A félidőben tehát 13-6-os hazai vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A félidei szünetet követően egy teljesen más Heroes lépett pályára, szép playeket csináltak és haladtak is előre, de a red zone-ban a védelem összeszedte magás és csak nagyon nehezen nyerte a yardokat a Heroes, majd egy jó falteljesítményt követően az egriek irányítója a hazaiak egyik védőjének, Sárközi Péternek a kezébe dobta a labdát, aki még pár yardot is vissza tudott futni a labdával. A megszerzett labdával a Jászberény egy szép hosszú drive-ot vezetett és közelített a pálya végé felé. A támadás befejezése egy újabb Boros-Bábosik összjáték volt és a kétpontos extrakísérlet is bejött, így az állás 6-21-re módosult.

Az egri csapat nem adta fel és a negyedik negyed elején egy szép, főként passzjátékból álló támadást vezetett, amelynek a végén sikerült is megszerezni a TD-t, így szorosabbá téve a mérkőzést a végjáték előtt, az extra kísérlet azonban kimaradt, tehát még mindig két pontszerzés kellett az Egernek a győzelemhez. (12-21) A hazai csapat próbálta pörgetni az órát, de kevés sikerrel, mert nagyon jól fogták a vendégek a futásokat, bár Kolompár Dávid erőfutásai néha hosszabbra sikerültek, de sajnos huzamosabb ideig nem tudott fennmaradni a Wolverines offense a pályán. Egy rosszabbul sikerült punt utána a saját negyveneséről jöhetett a Heroes és rögtön az első futásból TD-t ért el, az extra viszont megint kimaradt, így 3 pont maradt a Wolverines előnye. (18-21) Mindent megpróbált a hazai csapat, hogy lepörögjön a hátralévő mintegy 7 perc, de az Eger védelem ekkor már föléjük nőtt és nem tudtak előre haladni, de a punt olyan remekül sikerült, hogy a Heroes a saját négyeséről kellett, hogy nekivágjon a mindent eldöntő drive-nak. Az idő hiányában ez már csak passzjátékokat hozott, amire remekül felkészült a Wolverines és nem engedte kibontakozni a vendégeket és a végén Sárközi Péter még egy INT-et fogott, amivel eldöntötte a mérkőzést. A végeredmény tehát 18-21 a Jászberény Wolverines javára.

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik még, hogy Farkas Gyula és Fejes Árpád is egy-egy INT-et fogott, amelyet vissza is vitt az ellenfél célterületére, de mindkét esetben offside szabálytalanság miatt annulálták az akciókat.

A következő mérkőzésünkre május 19-én kerül sor Székesfehérvárott, ahol a Dunaújváros Gorillaz lesz az ellenfél, akik eddig veretlenül állnak a DIV I első helyén. Nem ígérkezik könnyű mérkőzésnek, de remélhetőleg a csapat átmenti az Eger elleni formáját a Gorillaz ellen is.

Bús Dániel