Vereség hazai pályán

Ha az ellenfél eredményeit és a táblázaton elfoglalt helyét (2.) megnézte valaki a mérkőzés előtt, abból kitűnt, hogy a Dabas egész jó csapat lehet. Jászberényben szombaton délután kiderült, hogy valóban az is, hiszen három ponttal távozott a Jászság fővárosából.

Jász Sport FC – Dabas 1-2 (1-1)

A hazai csapat a következő játékosokkal szerepelt a Pest megyei vendégek ellen:

Papp T. – Vaszicsku, Majzik, Bárkányi, Gulyás – Móczó, László, Székesi, Szerencsi – Molnár, Német Gy. Csereként szerepelt: Szilágyi, és Hájas N.

Néhány perc elteltével a vendégek veszélyeztettek, amikor is a kapu elé belőtt labda „lecsorgott” a védőkről, Murányi lövését azonban fogta Papp Tamás. Nem késett a válasz sem, hiszen Móczó a 11. perc táján kapura tartó lövését ütötte a mezőnybe Ambrus Xavér, a vendégportás. Ezután a – hajdani NB II.-es gólkirály – Német Gyula percei következtek. A 14. percben átbirkózta magár több védőn, sőt a kapuson is, de kisodródva csak az oldalhálót találta el. A 20. percben történt vállalkozása azonban már eredményes volt, hiszen két védő között kiugrott és máris zörgött a vendégháló, 1-0.

A gól után is akadt helyzete a hazai alakulatnak, amikor a 29. percben Vaszicsku lapos lövését védte Ambrus. Az első félidő utolsó előtti percében aztán a vendégek gondoskodtak arról, hogy ne pihenjenek nyugodtan a hazai játékosok. Történt ui. hogy a 4. szögletük belövése után, a hórihorgas Csáki Norbert fejelte hálóba a labdát, 1-1.

A második játékrész elején Móczó vállalkozott lövésre, de labdája épp hogy elkerülte a kaput. Az 52. percben következett a hidegzuhany, amikor Lendvai Krisztián kilőtte a jobb alsó sarkot, 1-2. A hátrányban lévő hazai gárda többször is próbálkozott az elúszni látszó hajót visszakormányozni de nem sikerült. Vaszicsku távoli lövése után kipattant a labda, de Szilágyi egy hajszállal lemaradt és nem tudta a hálóba kotorni a játékszert. Persze a vendégek sem hagyták abba Papp „idegesítését”. A 62. percben pl. a kapufán csattant lövésük, nagy helyzet volt. Válaszként 72. percben Szilágyi próbálkozott, de emelése mellé, fölé szállt. Ezzel el is fogyott a puskapor, azaz 2-1 arányban kikapott a berényi gárda.

A mérkőzés után Tasi Zoltán edzőt egy rövid értékelésre kértem, aki elmondta, hogy nem volt elégedett a fiúk játékával. Nem volt igazi tűz játékukban, megérdemelten győztek a vendégek, akik viszont jól játszottak.

Most egy hét szünet következik, azaz a „csonka mezőny” miatt, most következik a szabadnap, helyesebben a szabad hét. Majd ismét hazai pályán fogadják Hódmezővásárhely együttesét szeptember 18.-án szombaton 16 órai kezdettel.

(Fotó: Pesti József)