Dobócsúcsot javítottak

Ismét győzött Jászberény kosárlabda csapata az NBI/B Keleti csoportjában. A múltheti Kaszások elleni fölényes győzelem után sejteni lehetett, hogy Jászberényben sem lesz ez másként. Nem is lett, sőt az őszi szezonban ezen a meccsen dobtak legtöbbet Kovács Attiláék, pedig az elején nehezen indult a gépezet.

A bajaiak lemásolták a Kaszások elleni rajtunkat, azaz ők pottyantották legelőször a labdát a kosárba. Sokan úgy gondoltuk, ezzel el is fogyott a puskaporuk. Sejtettük ezt, azért mert - ha csak néhány kosárral is, de - a JKSE vezetése biztosnak tűnt. Ám a vendégek fiatal és gyors játékosainak köszönhetően az első negyed felénél visszavették a vezetést, 15-16. Erre szerencsére gyorsan reagáltak Surmann Péterék és fokozatosan növelték előnyüket, ami 10 perc eltelte után, 12 pontra növekedett.

Fotó: Szalai GyörgyFotó: Szalai GyörgyA második negyed is hasonló játékot hozott, a berényiek 10-12 ponttal vezettek, ám a vendégek - főleg a három pontos dobásaiknak köszönhetően – egyre több pontot gyűjtöttek. Közeledtek is szépen, de hat pontos különbségnél megálltak és a nagyszünet előtt már 63-46 volt látható az eredményjelző táblán.

Úgy látszik a pihenő nem tett jót a vendégeknek, hiszen egészen más Baja jött ki a 2. játékrészre, ui. már 5-6 perc elteltével több mint 20 pontos előny mutatkozott a JKSE javára. De lehet úgy is fogalmazni - és talán ez a jobb, - hogy hatékonyabbak lettek a berényi támadások. Likár Peti és Kovács Attila dobott gyorsan egy-egy hármast, később Horváth Csaba is, továbbá Szögi Ádám egyre jobban kezdett magára találni, egyszóval mindenki rátett egy lapáttal és már több mint 30 pontos különbség mutatta, hogy ezen a péntek estén is nagy lesz a különbség a házigazda és a vendégcsapat között.

Az utolsó játékrészben Horváth Balázs edző – a megnyugtató előny birtokában nagyon helyesen – játéklehetőséget adott a fiataloknak is, (Fehér, Visnyei, Kelemen) akik közül Fehér Dani kosarat is dobott, sőt lepattanókat is begyűjtött. Ami lényeg, hogy az Ő bejövetelükkel sem csökkent az előnyünk, sőt a végére egy dudaszó előtti hármassal, kisebb csúcsot állítottak fel a fiúk, hiszen az őszi idényben ezen az estén érték el a legnagyobb találatot, azaz összesen 128 kosarat.

Jászberényi KSE - Bajai Bácska 128-88 (34-22, 29-24, 31-13, 34-29)

Fotó: Szalai GyörgyFotó: Szalai GyörgyJKSE: Surmann P. 13, Surmann G. 14, Likár P. 21, Kovács A. 25, Wehner Z. 11, Szögi Á. 18, Horváth Cs. 11, Puskás A. 7, Godena F. 6, Fehér D. 2, Kelemen K. és Visnyei Márton.

Már a legjobb 8 között a Hepp Kupában.

A sorsolásnak köszönhetően, az október végi kecskeméti bajnoki mérkőzés után, a Hepp Kupában is Bács-Kiskun – Jászság térségének kosarasai találkoztak egymással, de ezúttal Jászberényben az elmúlt szerdán. Nagy izgalomra nem kellett számítani, hiszen a Hírős városban 50 ponttal volt jobb a JKSE. Nos ez a különbség továbbra is fennáll, hiszen a Bercsényi úti csarnokban, szinten ennyi volt a különbség a két alakulat között:

JKSE – Kecskeméti Főiskola 126-76

A következő párosítást a hónap vége felé készítik el a Hepp Kupában. Bajnoki meccsre pedig, a következő szombaton a Bp. Honvédhoz utaznak Horváth Balázs „legényei”, ahol bizonyára nehezebb dolguk lesz, mint pénteken este volt idehaza.