Továbbtanulási bemutató a Lehel Vezér Gimnáziumban

A korábbi évekhez hasonlóan tájékoztatót tartott a Lehel Vezér Gimnáziumban a Miskolci Egyetem és az Electrolux Lehel Kft. Szép számú, főleg érettségi előtt álló végzős diákok töltötték meg az iskola könyvtárát. A bemutató apropóját az adta, hogy néhány napon belül a tanulóknak be kell adniuk a felsőoktatási jelentkezési lapot.

Az elmúlt hetekben alapvetően változtak meg a feltételek, így sokakat érdekelt, hogy az egyetem, illetve Jászberény egyik legjelentősebb cége milyen lehetőségeket kínál a továbbtanulni szándékozóknak. Rövid megnyitó után dr. Kamondi László egyetemi docens, tanszékvezető, dékánhelyettes kezdte meg prezentációval egybekötött előadását. Felvázolta az egyetem történetét, sikereit, s azt, hogy milyen karok, szakok várják a tanulni vágyókat. A legfontosabb üzenete az volt, hogy a fiatalok bátran ragadják meg a lehetőségeket, merjenek álmodni, s szorgalommal sok mindent elérhetnek az életben.

Az egyetemi életről beszélt Kelemen László doktorandus, s biztatta a diákokat a jelentkezésre. Ezután az Electrolux Lehel Kft. munkatársai beszéltek. Mindannyian a Miskolci Egyetemen végeztek, s ez megfelelő képzettséget biztosított számukra ahhoz, hogy el tudjanak helyezkedni. Szólt a diákokhoz Soltész László globális termékmérnökség-vezető, Szász Péter Ádám, a hűtőszekrény- és fagyasztóládagyár logisztikai mérnöke és Ragány Ferenc, a porszívógyár tesztlabor vezetője. Rámutattak arra, hogy a mérnökök előtt komoly lehetőségek állnak a jászberényi cégnél. A tájékoztatót kötetlen beszélgetés zárta.

A bemutató megszervezéséért köszönettel tartozunk Fekete Zsanett kommunikációs vezetőnek.

Antics István igazgató