SZIE-ABPK avagy a Brudality tábor

Jól megszokott helyen, a főiskolai kollégiumban került megrendezve a nyár végét, illetve a tanév kezdetét jelző gólyatábor.Az idei eseményen, mint segítő vettem rész, de be kell vallanom jobban élveztem, mint a sajátomat. Úgy vélem, mindannyiunk nevében mondhatom, hogy rengeteg élménnyel gazdagodtunk, hiszen ez a pár együtt töltött nap frenetikusra sikerült.

Gólyák érkezését megelőzte két szervezői nap, ami alatt sikerült minden részletét megszervezni a gólyák unalmasnak cseppet sem mondható 4 napját.Kötelező regisztráció után a versengést 3 családias létszámú, ám roppant lelkes csapat kezdte meg, név szerint a Zöldek, a Sárgák és a Pirosak.
Az ebéd minden nap bográcsban rotyogott, a reggelit és az ebédet pedig a konyhában szorgos segítő kezek készítették. Hatalmas köszönet a finom paprikás krumpliért a készítőknek.

Első este került sor a kollégiumhoz közeli vendéglátó egységek látogatására, majd az utolsó állomáson többnyire az ismerkedésen volt a hangsúly, hosszas beszélgetésekkel zártuk a napot. Pihenésre nem sok idő jutott, egy részről, mert nem is azért jöttünk, másrészről pedig a reggel gólyáinkat az udvaron találta frissítő torna közepette. A nap folytatásaként vetélkedők helyszínéül szolgált a városi strand, ahol gólyáink többek közt úszó versenyben, kakasviadalban mérhették össze erejüket, illetve a kollégiumi udvar, ahol gyorsaságukról tettek tanúbiztosságot az újoncok.

Harmadik napon újból sikert aratott a hajnali torna, majd a tábori indulótól zengett a város.
Gólyáink büszkén hangoztatták; SZIE ABPK-nál nincsen jobb, jelezvén, hogy kezdetét vette a városi vetélkedő, ahol bátorságon és merészségen volt a hangsúly. Egyik kedvenc pillanatunk az esküvőjére igyekvő menyasszonnyal való csoportfotózás, de meg kell említenünk a szökőkútban való táncolást is. Mint az előzőt, ezt az estét is a kollégiumban zártuk hajnalig tartó bulizással. Tapasztalatom szerint ezek a bulik fergetegesre sikerültek, vagy még jobbra, és kellőképpen összerázták a társaságot.

Vasárnap tartottuk talán a legmulatságosabb versenysorozatunkat a főiskola tornatermében, ahol egyszerre volt szükség a csapattagok merészségére, kreativitására és gyorsaságára. Gólyáink rendkívül bátrak voltak, minden feladatot maximálisan teljesítettek, mi több, egy két plusz pontért extra feladatot is vállaltak.

Kedvüket az esti „gátvetélkedő” sem szegte, amit az időjárás csaknem elfújt majd mosott.Külön büszkék vagyunk a zöld csapatra, akik létszáma vasárnapra a felére csökkent, még is kitartóan, minden feladatot bevállalva zárták a napot.Így jutottunk el az utolsó estéhez, amikor is az eredményhirdetést követően nem voltak többé gólyák és csapatok, hanem mint büszke SZIE-ABPK hallgatók mulattunk együtt hajnalig.

„- Életre szóló kaland volt és mindhárom gólyacsapat tagjai elmondhatják,hogy mindent megtettek a győzelemért(különösen a zöld csapat:). Mindannyiunk nevében szeretném megköszönni a mesés (disney) hangulatot a szervezőknek,akik hihetetlen közvetlenségükkel igazi otthont teremtettek számunkra ebben a pár napban.” Szabó Eszter (Panna)

Mohácsi Adrienn