Országos Polgárőr Nap – közel tízezer vendégre számítanak Jászberényben

A megyei és a jászsági polgárőrök munkájának elismerését jelenti, hogy június 23-án, szombaton, Jászberényben rendezik meg az Országos Polgárőr Napot, mely nemcsak az ország különböző szegleteiből érkező polgárőröknek nagyszerű lehetőség az ismerkedésre és eszmecserére, de Jászberény apraja és nagyja is talál vonzó programot magának, ha kilátogat aznap a hűtőgépgyári szabadidőközpont területére. Jászberény városa már csak a fentiek alapján is, fontosnak tartotta, hogy támogassa a rendezvényt – mondta Juhász Dániel alpolgármester, aki Kolozsi József, az Országos Polgárőr Szövetség gazdasági alelnökének társaságában tartott előzetes sajtótájékoztatót a héten.

A megyei vezetésben is helyet foglaló Kolozsi József elmondta: nem volt és nem is lesz egyhamar ilyen nagyszabású polgárőr rendezvény, hiszen a támogatók által kapott összegeket az utolsó fillérig felhasználták, nem tartalékoltak belőle más feladatokra. Ennek köszönhetően egy színes, egész napos rendezvényre várják azt a nyolc-tízezer embert, aki reményeik szerint a nap folyamán ellátogat a hűtőgépgyári sportpályára és környékére. Ehhez persze nagyon sok ember munkája kellett és kell majd a nap folyamán, de a végeredmény remélhetőleg egy emlékezetes és színvonalas - és nem utolsó sorban szakmailag is hasznos nap lesz, melyet több vezető személyiség is megtisztel majd jelenlétével.

Vendégként itt lesz többek között dr.Pintér Sándor belügyminiszter, dr. Lengyel Györgyi a Megyei Kormányhivatal vezetője, dr.Túrós András az OPSZ elnöke, dr. Kocsis Máté, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke, dr. Hatala József országos rendőrkapitány – és természetesen városunk vezetői is megjelennek az eseményen. Ha egészségi állapota megengedi, Paskai bíboros mond majd áldást, a nap folyamán pedig számos kulturális, gasztronómiai és egyéb szórakoztató rendezvény várja az idelátogató polgárőröket és a jászberényieket.
A belépés természetesen mindenki számára díjtalan lesz - hangsúlyozta ki Kolozsi József.