Ötmillió forint adománnyal segítette a helyi kórházat három jászberényi vállalkozás

Ötmillió forintos adomány segítségével korszerűsödhet a jászberényi Szent Erzsébet Kórház gasztroenterológiai osztálya. A segítséget rövid sajtótájékoztató keretében köszönte meg Dr. Bálint Péter igazgató, Az eseményen jelen volt Kasza Lajos a Jász Plasztik Kft, Szatmári Zoltán a Szatmári Kft., valamint Birgés Tibor és Pető Balázs a Signal-Print Kft képviseletében.

A köszöntő után a kórház nevében segítséget kérő Szatmári Antalné, az önkormányzat humánerőforrás bizottsága elnöke beszélt arról a példás hozzáállásról, melyet a fenti vállalkozások tanúsítottak. A képviselőasszony kérésére az első pillanattól kezdve támogatták az ügyet és így hamarosan egy kolonoszkópot, azaz a vastagbél vizsgálatához szükséges eszközt szereznek be, mely szerves részét képezi az osztályon üzemelő vizsgálótoronynak.

Dr. Gáll János, az osztály vezetője hangsúlyozta: mecénásokra mindig is szüksége volt és van az egészségügynek, az ilyen segítségeknek is köszönhető, hogy folyamatosan tudják biztosítani azt a szakmai színvonalat, mely az osztályt alapítása óta jellemzi. A támogatás a Jászság Egészségéért Alapítványon keresztül jut el az intézménybe.

Ugyanezen sajtótájékoztatón Dr. Bálint Péter azt is bejelentette, hogy a Johannita Lovagrend immár rendszeres támogatásának újabb része érkezett a napokban a kórházba, mely - a több mint 15 millió forint értékű támogatás által - így 49 mechanikus ággyal, 22 éjjeliszekrénnyel és 1 csecsemőággyal gazdagodott.

Az adományozók - Kasza Lajos, Pető Balázs, Birgés Tibor és Szatmári ZoltánAz adományozók - Kasza Lajos, Pető Balázs, Birgés Tibor és Szatmári Zoltán