Közlekedésbiztonsági roadshow

Közlekedésbiztonsági roadshow-ra kerül sor 2009. szeptember 1-jén 10.00 – 18.00 óra közötti időben Jászberényben, a Szántai József Tornakertben.


Prevenciós kampánysorozat keretén belül egy belga szervezet két szimulációs gépjárművet hoz hazánkba, melyeket a résztvevők szabadon kipróbálhatnak, tesztelhetik vezetési képességeiket, azt, hogy alkoholos befolyásoltság alatt mennyire változnak meg a vezetés feltételei, a vezető reakcióideje.

A rendezvényt bűn-, és balesetmegelőzési, propaganda és felvilágosító kísérőprogramok színesítik. Ennek megfelelően különböző korosztályok számára kínálnak oktató, szórakoztató programokat (KRESZ-pálya, D.A.D.A. program, alkoholteszterek bemutatása).

A térségünkben első alkalommal megrendezésre kerülő rendezvény lebonyolításához, elsősorban a jászsági középfokú oktatási intézmények osztályfőnökeinek és tanulóinak részvételére számítanak a rendezők, de minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

( Az esemény szervezői a Responsible Young Drivers (Felelős Fiatal Vezetők civil szervezete) belga egyesület, a Hajdú-Bihar és a JNKSZ Megyei Balesetmegelőzési Bizottságok, valamint a HAHA (Hajdúság Hallgatókért és Civilekért Egyesület) ).