Íjászok röppentik házhoz a szerelmes levelet

Pénteken este és éjszaka Jászfényszaru városában is rendeznek a Múzeumok éjszakájához kapcsolódó programsorozatot. A szervezők június 19-én (péntek) este 18 óra és 22 óra 30 perc között várják az érdeklődőket a Kiss József Helytörténeti Gyűjteménynél.

Az esemény a Fényszaruiak Baráti Egyesülete, a Városi Könyvtár, a BLNT Drámapedagógiai Műhely, a Színjátszók Baráti Köre, a Diákönkormányzat és sok segítőkész magánszemély közreműködésével valósul meg.

18 órától Játszóházi foglalkozás a gyerekeknek (mézeskalács díszítésre, szív alakú, gyógyfüves tűpárna és só-gyurmakészítésre nyílik lehetőség).

19 órakor nosztalgia kiállítás megnyitására kerül sor, közös múltunkról, melynek anyagát (Kalapgyár, Orion, Tejüzem) a lakosságtól várják.

19 óra 30 perckor a jelmezes boszorkányok és varázslók bemutatkozására, zsűrizésére kerül sor. Jelentkezés a helyszínen előtte 15 perccel!

20 órakor önköltségi áron egy tartalmas gulyásleves elfogyasztására lesz lehetőség. A helyszínen sütött kemencés kalács kóstolására is alkalom nyílik. A szerelmi bájital megkóstolása után, a szerelemesek páros futására kerül sor, melyre a helyszínen lehet benevezni.

21 órától kulturális műsor meglepetés vendégekkel.

22 órától Szent Iván éjjeléhez kapcsolódó népi hagyományok megjelenítése (tűzgyújtás, körbetáncolás énekléssel, gyógynövények füstölése, tűzugrás). A szerelmesek a helyszínen zeneszámot küldhetnek az est folyamán, az íjászok házhoz viszik (lövik) a szerelmeslevelet, üzenetet.

Rossz idő esetén a rendezvény nem marad el, azt a Petőfi Művelődési Házban tartják meg.