A megoldás a Jobbik tarsolyában van…

Legalábbis ezt szűrhették le a kíváncsiak, azokon az összejöveteleken, melyeket az egyik legaktívabb – lakossági fórumait tekintve mindenképp - jászberényi önkormányzati képviselő, Budai Lóránt, a Jobbik helyi elnöke szervezett az elmúlt időszakban. Az aktuális képviselői beszámolókra ezúttal olyan illusztris vendégei érkeztek, mint például Szegedi Csanád, a párt európai parlamenti képviselője, vagy Novák Előd a párt országos alelnöke…

Szegedi CsanádSzegedi CsanádSzegedi Csanád az uniós csatlakozásig visszavezetve a szálakat, arról beszélt, hogy mikor az Unióba beédesgették ezt az országot, akkor sokak számára csábító volt azt gondolni, úgy élhetünk, mint például a németek – ám mára nekik is rá kellet jönniük: az egész nem szólt másról, mint piacszerzésről és olcsó munkaerőről – mondani sem kell, hogy a mi kárunkra. Ráadásul, az elmúlt nyolc évben az unió megváltozott, Nemzetek Európája helyett már Egyesült Európai Államokról beszélnek, ahol Magyarország csak egy tartomány….

Balliberális szájíz szerint formálódik Európa – mondta az uniós képviselő. Elvesztettük a belső- és a Kárpát-medencei piacunkat, külgazdasági kapcsolataink lecsökkentek és megszűnt a termelés az országban. Már pedig a termelés, illetve a megtermelt javak eladása nélkül nincs fellendülés – mindenki, aki mást mond, hazudik.

A kudarc egyik alapvető okaként azt jelölte meg, hogy az unióban nincs megfelelő magyar képviselet és magyar diplomácia. Az ország valóban több pályázati pénzt hívhat le, mint amennyit befizet, ám a kapott pénzek felhasználását szigorúan megszabják. Így készülnek például az országban sorra a jászberényihez hasonló főtérfelújítások, és más látványberuházások, miközben sokkal fontosabb területekre, például munkahelyteremtésre, nem jut pénz. Vajon kinek épülnek ezek a főterek, ha közben nem teremtik meg az emberek létbiztonságát – nyilván azoknak, akik majd egyszer meg akarják kaparintani az országot…- adta is meg mindjárt a választ Szegedi Csanád.

Olyan kincseket rejt ez az ország – leginkább vízrajzi szempontból – amely sehol máshol nem található Európában. Abban a termékeny sávban vagyunk, melytől délre lassanként sivatagosodik a táj, északra hűl az éghajlat – nem csoda, hogy szeretnék ezt a földet. Bizonyos erők óriási energiákat ölnek abba, hogy- a minden tekintetben feltörni vágyó - pozitív magyar energiákat lefojtsák… Ha lenne egy olyan magyar kormány, amely kötöttségek nélkül képviselhetné a magyar érdekeket – amire valószínűleg még egy ideig nem lesz lehetőség - Kánaánt tudnánk az országból csinálni. És sajnos ez manapság minden téren így működik, jó példa erre akár a cigányprobléma is… - mondta Szegedi, aki a fórum előtt járt az elhíresült Munkás utcában is. Ezt ugyancsak arra használják fel, hogy lefojtsák az ország fejlődését és felemelkedését…

Ráadásul a cigánysággal kapcsolatosan nemcsak a bűnözés a probléma, de a politikus felhívta a figyelmet a népesség arányának folyamatos változására is. Szegedi hangot adott annak a meggyőződésének is, hogy a cigánykérdés orvoslása tisztán politikai probléma, és ahogy Érpatakon vagy Gyöngyöspatán lehetett ezt kezelni, ugyanúgy máshol is megoldható lenne. Nem a cigánysággal van baj – mondta - hanem azokkal a cigányokkal, akik képtelenek a tisztességes együttélésre, nem tudnak és nem is akarnak beilleszkedni a közösségbe.

Szóba került az is, hogy ha most népszavazást lehetne erről tartani, valószínű, hogy az ország kilépne az unióból, ami azt a veszélyt rejti magában az unió számára, hogy akkor, mint a dominók, úgy borulnának be további országok is, hiszen például az írek, hollandok, lengyelek, csehek esetében is mutatkoznak ilyen tendenciák.

A leendő választási esélyekkel kapcsolatosan elhangzott: a Jobbiknak magas a népszerűsége a fiatalok körében, és valószínű, ahogy az a réteg erősödni fog és felnő, a párt támogatottságának alapbázisa lesz. Az idősebek korosztálynak pedig el kell mondani, és meg kell értetni velük: „Mama magadra maradhatsz…”. Ha ez így folytatódik, majd Londonba kell kimenned, ha az unokásat látni akarod, mert itthon nem lesz miért élni. Kiürül az ország és egyedül maradsz…- Ugyanakkor a bűnözés – az idősebbek sérelmére elkövetett esetek tekintetében különösen – egyre csak nő. Ezzel kapcsolatban hangzott el az a – nyíltszíni tapsot arató - vélemény, hogy a Jobbik bizonyos esetekben igenis helyreállítaná a halálbüntetést.

******

Novák ElődNovák ElődA június közepén Jászberénybe érkező Jobbik alelnök, Novák Előd látogatása alkalmával ismét sor került Budai képviselő úr aktuális összefoglalójára, melyben szokásához híven - Szabó Tamás polgármestert és a városvezetést ostorozva - áttekintette az elmúlt időszak helyi eseményeit, illetve az általa a testületi üléseken felvetett problémákat. Ilyen a város ingatlanvagyonának kérdése, melynek egyes elemeit értékesítette vagy elcserélte a város vezetése, holott a képviselő szerint inkább gazdálkodni kellene velük, semmint elherdálni azokat. Szóba került a Csillagda és ezzel kapcsolatban a Jászkerület Művészeti Kft.új vezetője, aki Budai Lóránt szerint teljesen besimult a Fidesz diktálta irányvonalba, és ahogy fütyülnek, ő úgy tesz.

Továbbra sem érti – illetve dehogynem… – hogy a nagy fontossággal bíró döntéseket miért nem a soros és nyilvános testületi üléseken szavazzák meg, miért kell ilyenkor soronkívüli üléseket beiktatni? Azzal kapcsolatban is értetlenségét fejezte ki, hogy a Neszűri munkabizottság elnökeként miért nem tud arról, ha neszűri bejárásra kerül sor, vagy hogy miért költ a város pénzt a hidak díszkivilágítására, miközben takarékosságra hivatkozva dolgozóktól válik meg a Polgármesteri Hivatal. Mint elmondta, tudomása szerint eddig 62 embert bocsátottak el önkormányzati fenntartású intézményektől.

Az egy fős testületi képviselettel rendelkező Jobbik persze nem csak Budai képviselőből áll. „Ez egy nagy csapat”- mondta Túróczi György a helyi alelnök, aki miután átvette párttársától a szót, a város gazdasági helyzetéről és a helyi adókról szólt röviden. Ezzel le is zárult a fórum első órája, innentől kezdve pedig Novák Elődé volt a szó, aki beszélt többek között a parlamenti képviselők pofátlan álláshalmozásáról, mely csak a Jobbik berkekben nem elfogadott, majd megtudhattuk, hogy a párt az egyetlen, valóban alulról szerveződött parlamenti alakulat, s ez az alulról szerveződés a „Radikális változás” programjában is megnyilvánul.

Beszélt a megszorításokról, melyek jórészt csak a hatalom bebetonozását szolgálják. Nem csoda hogy az emberek apolitikusak és passzívak. A párt 2014-ben hatalomváltásra készül. Megemlítette, hogy több témában 22 év alatt sem sikerült előrelépni, s a Fidesznek sincs olyan meghatározó kérdésekben álláspontja, mint például az ügynöktörvény. Az antikommunista törvény szavak szintjén maradt, többek között ezért is zsarolhatóak sokan, ami persze nemzetbiztonsági kockázatot is jelent. A kéz kezet mos elve működik a gazdaságban és a politikában is.

Novák elmondta: a Jobbik nem hagyja, hogy Wahingtonból vagy Tel-Avivból irányítsák. Van programjuk, és azt meg is fogják valósítani. Óriási különbség van a kormányzati berkekből elhangzó szavak és a tettek között, ennek köszönhetően például a mai napig nincs alkotmányos védelme a magyar földnek. Van ugyanakkor példátlan hatalomkoncentráció.

Szóba került a kiegyensúlyozatlan tájékoztatás kérdése, a politikai bűnözés - melyet a Jobbik dupla tételekkel büntetne – s ezzel kapcsolatosan a mentelmi jog fölösleges volta is. Mint azt a körülbelül ötven főnyi hallgatóság megtudhatta, a Jobbiknak ezekre a kérdésekre is van megoldása – természetesen szigorúan csak a jogállamiság kereti között mozogva.