A vége, ha jó… - búcsúzott a jászberényi önkormányzat

A képviselők szerencsére nem érezték úgy, itt az idő behozni az elmúlt négy év elvesztegetett pillanatait, így a vártnál gyorsabban zajlott le Jászberény város Önkormányzatának utolsó, e ciklusbeli ülése.

A képviselők persze ezen az utolsó ülésen is dolgoztak, volt némi pengeváltás is, ám a döntések nagyjából egyhangúlag születtek meg. Itt már igazából senki sem rontott a másiknak, több mosoly volt, mint fintor, és vicsorgás - és hogy mégiscsak érző emberek irányították négy évig a várost, az abból látszik igazán, hogy Hajnal-Nagy Gábor képviselő úr, gyermekének születéséről szóló bejelentését pártállástól független ováció és taps köszöntötte.

Az ülés elején az elmúlt négy év munkáját értékelő beszámolók hangzottak el, köztük a Cigány Kisebbségi Önkormányzat négyéves tevékenységének értékelése is napirendre került. Mint választott vezetőjük, Rácz Tamás elmondta, hálásak az elmúlt négy évben kapott segítségért, örülnek, hogy nem halat kaptak, hanem hálót, hogy megtanuljanak halászni, ám hiába minden, ha nincs mit kifogniuk – hangzott az elnök kifogása… A polgármester válaszában arra hívta fel az elnök figyelmét, hogy több kérdésben együtt lehetett volna működniük, ám azt nagyban elősegítette volna a képviselő úr üléseken történő megjelenése is.

Alvári Csaba főépítész eddigi tevékenységét is vizsgálta a testület, ennek során többen is megköszönték az általa végzett színvonalas munkát. Ezek után nem is volt meglepő, hogy – bár némi vita kialakult – de végül jóváhagyták a főépítésznek a város településrendezési eszközeinek jóváhagyására vonatkozó előterjesztését.

A testület az Egyesített Szociális Intézmény és Jászberény Város Idősek Otthona – Jászladány – működésének racionalizálásával kapcsolatosan arról döntött, hogy az intézményeket a jelenlegi szervezeti formában kívánja működtetni azok összevonását nem támogatja.

Az önkormányzat határozott arról, hogy idén is hozzájárul 5 millió forinttal a felsőfokú tanulmányaikat megkezdő fiatalokat támogató Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázathoz.

A szívátültetésen átesett 17 éves Kocsi Vivien gyógyulását az egészségügyi és sportbizottság 300 ezer, a szociális és vallásügyi bizottság pedig 100 ezer forinttal támogatja – született meg az egyhangú döntés.

A közérdekű bejelentések után – melyek egy része inkább volt kampányszöveg, mint közérdekű tájékoztatás – a testület zárt ülésen folytatta munkáját, hogy utána egy állófogadás keretében tegyen pontot négy éves tevékenységére.

A fehér abrosz közelében már csak mosolygós és kedves képviselőket lehetett látni, biz isten, saját szememmel észleltem ( és leírom, bár nem tudom melyikük kampányába rondítok bele…) amint Gedei József és Tamás Zoltán beszélgettek... Lám, mire képesek a terített asztal örömei…

Illúziókat azonban ne kergessünk, hiszen ha ez jelentene valamit, minden önkormányzati ülést kisvendéglőben vagy bögrecsárdában kellene megtartani…