Busszantás

Aki a múlt heti autómentes nap tiszteletére előszedte a kerékpárját, az bizony jól teszi, ha nem dugja vissza a fészer mélyére. Szüksége lehet még rá.

Ultimátumot intézett a városhoz a Jászkun Volán: vagy fizeti Jászberény a cég - a helyi közlekedés üzemeltetése során keletkező - második féléves veszteségeit, és ezt írásba is foglalja, vagy október 1-től leállítják a berényi tömegközlekedést. Ez bizony sokkolta a honatyákat és honanyákat, Szabóné Gara Irént annyira, hogy még az üléstermet is elhagyta a szavazás előtt, így határozatképtelenné téve a testületet. (Később visszatért/térítették…)

A teremben enyhe zsarolásszag terjengett, a képviselők nem is értették, hogy ígérhetnék meg, hogy kifizetik a veszteséget, mikor annak a mértékét sem ismerik, ráadásul az eddig érvényben lévő megállapodás közös megegyezés alapján született, abban a cég által megadott adatokkal kalkuláltak.

Képviselői javaslatra ismét névszerinti szavazásra került sor, ám mint a Szabadtéri Színpad esetében, itt sem jutott elég igen a szerződés kiegészítésének támogatására. Ez pedig a pillanatnyi állapot szerint azt jelenti, hogy csütörtöktől lehet, hogy hiába állnak a buszmegállókban a munkába igyekvők, egy árva busz nem sok, annyi sem jár arra, hogy felvegye őket. A Volán - a nemleges döntés megszületését követően kialakított - álláspontja hétfőre várható.