Érdemi válaszokra várva…

Rövid időn belül másodszor is sajtótájékoztatóra várta az újságírókat Balogh Béla az MSZP jászberényi szervezetének elnöke. A tájékoztató első részében a múltkor felhozott témák kerültek ismét terítékre, ugyanazokkal a kérdésekkel és konklúziókkal.

A városvezetés „szabaduljunk meg az intézményektől” típusú hozzáállását bírálva ismét szóba került, hogy az önkormányzatnak az átadott intézmények esetében nem lesz rálátása, befolyása, s ezáltal felelősséget sem tud viselni – így tulajdonképpen kiszolgáltatja a gyerekeket és a pedagógusokat a működtetőnek.

A struktúra is hibádzik, mint mondotta, hiszen a főigazgató alatt működő iskolai és óvodai vezető Jászdózsáról és Jánoshidáról kerül majd ki a tervek szerint, ami nem biztos hogy szerencsés megoldás már csak a települések más mérete és adottságai miatt is…

Az Eltérő Tantervű iskola sorsa is kétséges - marad e a Klapkánál vagy más lehetőségei is lesznek – erről is szólnak szóbeszédek… A város lelkiismereti kérdése, hogy fenntartja e ezt az intézményt – mondta Balogh Béla, majd hozzá tette: akik ez ellen szavaznak, nem lelkeznek ezzel a lelkiismerettel.

Ugyancsak ismétlés a tudás atyja alapon a kabinet kérdése is felvetődött. Balogh Béla tudomása szerint a kabinet költsége a 100 milliót is meghaladja. Ilyen alapon takarékosságról beszélni a városvezetés részéről elég furcsának tűnik. A dolgozókat folyamatos félelemben tartják az esetleges leépítések lehetőségét lebegtetve. Ez amúgy jellemző a helyi Fidesz propagandára: felfújni, lebegtetni dolgokat, aztán majd meglátjuk mi lesz…. – mondta Balogh Béla, aki legközelebb - ígérete szerint - a nagy lufikról is fog beszélni. Hogy lássuk, nem kerüli el semmi a figyelmét, megjegyezte: a jelenlegi átalakítások alapján azt is lehet sejteni, hol lehet majd kitalicskázni a pénzt a rendszerből.

Az eddigi ismerős témák mellett újként került terítékre a Fahíd állapotának kérdése. Nagy csinnadrattával két éve gurították át rajta a hordót – talán ezzel is feledtetni akarván a plusz tízmilliós költséget – emlékezett a szocialista elnök. A felelőtlen pénzkiadás vagy a jól láthatóan gyenge, rossz minőségű munka miatt történt e valami eljárás azóta? A híd balesetveszélyes, használhatatlan. Állítólag majd egyszer megjavítják… De kinek a pénzéből és mikor?

A baj, hogy ez ügyben is - éppúgy mint minden esetben - a kérdésekre nincs válasz, holott nem magyarázkodásra, hanem érdemi válaszokra van szükség – mutatott utat Balogh