"Juhász Dániel álláspontja nem felel meg a valóságnak..."

Ezt állítja Dr. Forgács István, Dr. Gedei József és Lányi László, akik sajtóközleményben válaszoltak a Juhász Dániel alpolgármester, minap megtartott sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

"Juhász Dániel alpolgármester, 2010. április 01-jén sajtótájékoztatót tartott a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház TIOP-os pályázata ügyében.

A STRAPI (pályázatkezelő és befogadó állami szervezet) korábban formai hiba miatt a TIOP-os pályázatot elutasította. Juhász Dániel a pályázat elutasításának okozóiként dr. Gedei József polgármestert és dr. Forgács István főjegyzőt jelölte meg. Állítása szerint: „polgármester úr és a jegyző úr képtelenek voltak egy, a STRAPI-nak olyan megfelelő levelet produkálni, amely azt tartalmazta volna, hogy a testület döntött az önerő, s egyebek vállalásáról.”

Juhász Dániel álláspontja nem felel meg a valóságnak. A valóság az, hogy a pályázati dokumentáció elkészítése, összeállítása nem tartozik a polgármester és a jegyző feladat- és hatáskörébe. Azt, a szokásoknak megfelelően egy felelős szakcég készítette el, és a Városüzemeltetési Irodán keresztül, aláírásra benyújtotta. Ezen okiratok megfelelőségét és helyességét a cég a Városüzemeltetési Irodának visszaigazolta. Ezt követően került sor az iratok a polgármester és a főjegyző általi aláírására.

Tisztelettel:

Dr. Gedei József polgármester
Dr. Fogács István címzetes főjegyző
Lányi László Városüzemeltetés Iroda vezetője"