A Szent Erzsébet Kórház sajtóközleménye

Sajnálatosnak tartom, hogy az egészségügyet és ezen belül kórházunkat a negatív kampány ismét elérte, ezúttal Dr. Magyar Levente által. Különösen szomorú, hogy ez a szakmaiatlan megnyilatkozás egy orvostól származik.

Sajtótájékoztatóján egy tisztázatlan körülmények között megszerzett levélre hivatkozott, amit törvénytelenül, levéltitok megsértése által adott közre a sajtó munkatársainak. Másrészről a tisztesség megkövetelte volna, hogy a levél teljes tartalmát közölje a sajtónyilatkozatában és ne forgassa ki azt. A levél alapvető célja az volt, hogy az interneten megjelent kórházunkat érintő téves adatokat kijavíttassuk, illetve bizonyítsuk valótlanságukat. A tény Magyar úr állításával szemben az, hogy pontosan ismerem a kórház pénzügyi helyzetét.

A másik megnyilatkozása miszerint a kórházban gazdasági bűncselekmény gyanúja miatt vizsgálat folyik szintén minden valóságalapot nélkülöz. A tény az, hogy a kórházban semmilyen nyomozást nem folytatnak az erre jogosult szervek. Az intézet 2009. évi gazdálkodásáról szóló részletes beszámolót a jogszabályi előírásoknak megfelelően a könyvvizsgáló, a felügyelő bizottság és a tulajdonos önkormányzat is elfogadta.

A kórházat hátrányosan érintő és valótlan állításokkal szemben a szükséges jogi lépéseket megtettem.

Tisztelettel kérem a választásban résztvevő jelölteket, szervezeteket, hogy a kórházat és a benne dolgozókat kíméljék meg a negatív, lejárató kampánytól.

Természetesen minden kritikát és jobbító szándékú a jászberényi egészségügyet előre vivő véleményt, javaslatot szívesen fogadok.

Dr. Bálint Péter ügyvezető