A Jobbik a Fidesz plakátok után Juhász Dánielt is eltávolítaná

A rendőrségi beszámoló alapján 120.000 Ft értékben történt „dologi elleni erőszak” az ellopott Fidesz táblák esetében – írtuk mi is alábbi cikkünkben - ez azonban erős túlzás, hiszen mindössze hat darab Fidesz plakát eltávolításáról van szó - mondta Deák Miklós, a rendőrség által plakát”eltávolításon” ért helyi Jobbik elnök szerda délután tartott sajtótájékoztatóján.

Mint a megtudhattuk, szombaton éjszaka, szórólapozás közben ötlött szemükbe, hogy a Fidesz plakátjai több villanyoszlopon eltakarják a Jobbikos plakátokat. Felháborodásuktól vezérelve eltávolítottak 6 db kisméretű Fidesz plakátokat, ám egy éber Fidesz szimpatizáns ezt észrevette és az ügyben így született rendőrségi intézkedés, majd feljelentés.
Deák hozzátette: azonnal panasszal is élt, mivel nem hajlandó elfogadni azt a sokszoros mennyiséget, melynek ellopásával kapcsolatba hozták.

Az ügy a rendőrségen túl a választási bizottság elé is került, ráadásul itt a Jobbik nemcsak „alperesként” szerepelt, hiszen „felülplakátolás” miatt ők is kifogással éltek a testületnél. (Az ügyben a Jobbik számára kedvezőtlen döntés született, ám - mint Deák elmondta - ott lévő képviselőjük beszámolt róla, hogy a bizottságnál tudják, folyamatos jogsértésről van szó…)
Mindazonáltal a Jobbik helyi elnöke elismerte, hogy etikailag nem volt helyes, amit társaival tett, ezért elnézést is kért mindenkitől, így a Fidesztől is.

Juhász Dánieltől viszont azt kéri, mondjon le és távozzon a helyi közéletből. A kórházért felelős alpolgármester ugyanis – bár ő maga is tudhatta hogy lejárt egy nagy értékű pályázatot támogató önkormányzati határozat érvényességi ideje - nem cselekedett, hanem inkább politikai haszonszerzésre használta ki az információt.

Deák Miklós szerit Juhász Dániel az elmúlt üléseken többször is tett napirend- módosító javaslatot, módosító indítványt – most miért nem tette ezt meg…hiszen ezzel a problémát orvosolni lehetett volna…Valószínűleg oka volt rá. Ráadásul – mondta Deák – Juhász Dániel az általa tartott sajtótájékoztatón másokra igyekezett a felelősséget áthárítani, miközben „zuschlag-i” kijelentéseket tett – utalt a Jobbik elnöke Juhász Dániel „ ha csak annyit csináltak volna , hogy új dátumot írnak rá… és azt írja alá a polgármester és a jegyző…” – kijelentésére. Ezzel az alpolgármester Jászberény polgármesterét és jegyzőjét okirat hamisításra buzdítja… Ő valószínűleg meg is tenné, ez pedig már etikai és büntetőjogi kérdés…- mondta Deák, aki követelte Juhász Dániel azonnali lemondását, távozását a közéletből és elszámoltatását a kórhát témájában.

Végezetül azt is megtudtuk, hogy arra a 25 kérdésre, melyet párttársával egyetemben, ám magánemberként nyújtottak át a polgármesternek és általa a testületnek, nem kapott megfelelő választ. Ezért a jogászaik már vizsgálódnak ez ügyben és idő kérdése, mikor kerül feljelentésekre – vázolta fel a jövőt az elnök, majd hozzátette. a Juhász Dániellel kapcsolatos további lépéseket – szintén a jogászok döntésének függvényében - már a választások utánra hagyják.