Vissza dobta a labdát az MLSZ…..

Bizonyára sokan emlékeznek még rá a labdarúgó szurkolók, hogy a Jászberényben szeptember 12. -én lejátszott (Jász Sport FC – Balassagyarmat 2-1) labdarúgó mérkőzés után, a vendégcsapat megóvta a mérkőzést jogosulatlan játék miatt. Ez a „jogosulatlan” labdarúgó László Krisztián volt, akinek az volt a „bűne”, hogy augusztusban egy ifi mérkőzésen (ha nem tévedek) a RAFC ellen két sárga lap után, kiállították.

Nos ilyenkor minden rendes bajnokságban a következő meccsen nem játszik a focista. Nem is játszott az ifiben, viszont a felnőtt csapatban mintegy három hét múlva igen.
No itt kezdődött a kalamajka, ui. a fent említett klub megóvta a meccset. A Fegyelmi Bizottság helyt adott a beadványnak és – első felindulásból – elmeszelte a fiatal játékost hatalmas bűneiért három hónapra, a felnőtt csapattól pedig megvonta a három pontot és azt a Gyarmatnak adta. Természetesen a berényiek fellebbeztek az MLSZ-nél, mert a kiírás szerint, a büntetést ott kell a letölteni, ahol azt elkövették.

Számomra érthetetlen, hogy annak idején (augusztus végén) a Fegyelmi Bizottság, két vagy három hétig miért nem tárgyalta Krisztián ügyét? Ezt akkor szokták úgymond tologatni, ha a játékos valami „nagy bűnt” követett el és esetleg meg kell hallgatni a játékvezetőt és még valakit. Ilyenkor természetesen olyan büntetés is várható, hogy a vétkes focista egyik csapatban (utánpótlás és felnőtt) sem léphet pályára, akár több hétig is akár. De ez ebben az esetben fel sem merült, hiszen egy sima két sárgalapos ügyről volt szó. Arról már nem is beszélve, hogy az a bizonyos második sárga (majd a piros) azért jött elő a játékvezető zsebéből, mert játékosunk sípszó után elrúgta a labdát, ami kb. talán két vagy három métert gurult!

Mindenesetre a dolog ott tart, hogy László Krisztián visszakapta játékjogát a Nógrád megyei szövetségtől (ők felügyelik a Mátra csoportot) a három pont sorsa pedig még mindig talány.
Mai hír az, hogy az MLSZ visszadobta a labdát a megyei szövetségnek, hogy tárgyalja újra a beadványt és a fellebbezést. Még egy érdekesség: több sajtóban (és honlapon) 13 pontja van a Jász Sportnak, más helyeken pedig 16, pedig még nincs is „jogerős ítélet”.
Ezek után igen kíváncsian várjuk a végső döntést, és bízunk benne, hogy a szövetség egy igazságos döntéssel tesz pontot az ügy végére.