Újabb ponttal tértek haza a főiskolások

Szombaton Püspökladányban vendégeskedett városunk jelentősen megfiatalodott főiskolás csapata. A hazaiak újoncok az NB. II-ben, ezért nem titkoltan győzni utaztak lányaink a hajdúsági városba. Ennek megfelelően kezdték a mérkőzést, az első félidőben szinte végig a mieink akarata érvényesült.

A ladányiak 3-1-ig tudták tartani a lépést, majd a mieink gyors akciógóljai és remek védekezése megállította őket. A 26. percben már tizenegy gólos különbséget mutatott az eredményjelző a Véréknek, de a félidő utolsó négy perce a hazaiaké volt, így alakult ki a 12-20-as arány.

A szünetben mintha elhitték volna Pesti Edit lányai, hogy már győztek, sok volt a technikai hibájuk, akadozott a helyzetkihasználásuk is. Az ellenfél pedig próbált minél közelebb kerülni, szurkolótábora pedig űzte-hajtotta a viszonylag nagy különbség ellenére is.

S míg az első félidőben a ladányiaknak volt kétszer öt perces gólszünete, a második játékrész közepén a berényiek sem tudtak gólt lőni, ráadásul a hazaiak hét büntetőhöz is jutottak. Egy perccel a vége előtt a hajdúságiak hétméteresével megszületett a végeredmény, folytatás hazai pályán, vasárnap 16 órakor a jelentősen megerősödött egri főiskolások csapata ellen.

Püspökladányi TSE – Jászberényi TF DSE 27-27 (12-20)

Püspökladány, Városi Sportcentrum, vez.: Moldován J., Ökrös L.

JTF DSE: Besze – Kiss (4), Kisbalázs D. (3/1), Vér (5/2), Petrányi(3), Viskárdi (2), Szántai (5)
Csere: Juhász (kapus), Sárközi (3) Kisbalázs A. (2), Volter, Tóth

Edző: Turcsányiné Pesti Edit

Hétméteres: 12/10 ill. 5/3
Kiállítás 6 ill. 14 perc

Turcsányiné Pesti Edit: „Szenzációs első félidőt játszottunk, aki a pályán volt, szinte hiba nélkül teljesített. Pörgős, lendületes játékkal leléptük az ellenfelet, és már tizenegy is volt közte, de a második félidő közepén a csapat fejben elfáradt. Az ellenfél szép lassan felzárkózott, a végén Szántai Timit ziccer helyzetben szabálytalanul akadályozták, amiért a hétméterest nem kaptuk meg, pedig azzal nyerhettünk volna. Küzdőszellemből ötösre vizsgázott a csapat, mert idegenben nagyon nehéz pontot szerezni, és bár meglehetett volna a két pont, megelégszünk az eggyel is.”