A második félidőben dőlt el

…pedig úgy tűnt, már az elsőben Pénzeséké volt a győzelem. Nem a berényi csapat volt a mérkőzés esélyese a női kézilabda NB.II. hétvégi fordulójában. A lányok háromórás utazás után érkeztek Mátészalkára, a tabella második helyén álló, eddig mindössze két vereséggel rendelkező hazaiakhoz.

Nos, abból a két vereségből az egyiket épp Jászberényben szenvedték el ősszel, de tudták Pesti Edit lányai, hogy nem lesz könnyű dolguk. Ennek ellenére 0-2-es szalkai vezetés után magukhoz ragadták az irányítást, olyannyira, hogy a vendéglátók a huszadik percben is csak négy találatot jegyeztek, míg a mieink oldalán már kilencet mutatott az eredményjelző. A félidei hétgólos vezetés a mutatott játék képe alapján nem irreális.

Azonban a második harminc perc már nem volt ilyen egyértelműen a berényi lányoké. A hazaiaknak sikerült a sorokat rendezni a szünetben, bár Vérék igyekeztek tartani az eredményt, azonban ez a játékvezetésnek köszönhetően nem volt egyszerű. A Mátészalka csak a 26. percben tudott egygólos előnyhöz jutni, amit a berényiek még kiegyenlítettek (20-20), de az utolsó percben megítélt büntetővel eldőlt a két pont sorsa.

Mátészalkai TE – Jászberényi TF DSE 21-20 (7-14)

Püspökladány, Városi Sportcentrum, vez.: Fülöp I., Nyéki L.

JTF DSE: Besze – Kis (5), Kisbalázs D. (3), Vér (2), Pénzes (1), Kovács N.(2/2), Szántai (5)
Csere: Tóth A.(kapus), Pap, Tóth D., Volter, Zeke

Edző: Turcsányiné Pesti Edit

Hétméteres: 12/10 ill. 2/2
Kiállítás 6 ill. 10 perc