Női kézilabda - Kettős győzelem idegenben

Pontnélküli hazai csapat várta főiskolásainkat szombaton délelőtt Füzesabonyban. A hevesiek csapatának nagy része távozott az előző szezonhoz képest, de maradt két rutinos középső ember, akikkel igen csak meggyűlt a baja lányainknak.

A mérkőzés a mieink góljával kezdődött, de védekezésben nehezen tudták tartani a lányok az ellenfél tapasztalt játékosait, s ez rendre hétméteres büntetőt eredményezett. Az első játékrész végén már négy góllal is vezettek a hevesiek, de ekkor egy 4-0-ás szériát produkáltak Vérék, ezzel sikerült döntetlenre hozni a félidőt.

A folytatásban jó és rossz ötpercek következtek, egyik csapat sem adta fel, de a szoros emberfogásos védekezés bevált a mieink számára, s a kihagyások után is meg tudták fordítani a mérkőzés állását. A csapatból kiemelkedett Kiss Dóra játéka, aki a második félidőben négy hétméterest is értékesített fontos időszakban. A hajrában ismét felváltva estek a gólok, s az utolsó percben 27-28-as állásnál a hevesiek büntetőt hibáztak, így a JTF DSE kiküzdötte és elhozta az igen fontos két pontot.

Turcsányiné Pesti Edit: „Régen örültünk ennyire egygólos győzelemnek. Végre voltak legalább periódusok, amikor jól tudtunk játszani, így sikerült idegenben győzni, és hozni a kötelezőt.”

SPB-Hevesi SE – Jászberényi TF DSE 27-28 (12-12)

Füzesabony, Városi Sportcsarnok, vez.: Lustig I.-Turzó M.

JTF DSE: Besze – KISS D.(9/4), Busi, Vér(5/2), Petrányi, Kisbalázs D.(5), Viskárdi(4)
Csere: Juhász (kapus), Kisbalázs A.(2), Kovács (2), Sárközi (1)

Edző: Turcsányiné Pesti Edit

Hétméteres: 13/9 ill. 8/6
Kiállítás: 6 ill. 12 perc

Az ifjúsági csapat talán a szezon eddigi legjobb formáját mutatva könnyedén győzte le a vendéglátó hevesieket. Lányaink már a találkozó elején elhúztak, ezáltal a legfiatalabbak is több lehetőséget kaptak. Jó védekezésük mellé hatékony támadás is párosult, mely a végeredményben is megmutatkozik:

SPB-Hevesi SE - Jászberényi TF DSE 31-18

Vasárnap 16 órakor a füzesabonyiak tavaly még NB I./B-s gárdája érkezik a Bercsényi úti Sportcsarnokba.